avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Punct de lucru Italia
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Punct de lucru Italia

Buna ziua .Exista posibilitatea ca o firma din Romania sa -si deschida punct de lucru sau sucursala in Italia pentru o activitate de prestari servicii acolo(service auto) si sa plateasca taxele si impozitele in Romania?
Cel mai recent răspuns: jonny_6 , utilizator 17:47, 11 August 2015
Trebuie sa studiati legislatia fiscala din Italia. Dar probabil e similar cu Romania. Daca ar fi invers aveti mai jos ce s-ar aplica pt o societate italiana cu sediu permanent in Romania:


ART. 13 Contribuabili

Sunt obligate la plata impozitului pe profit, conform prezentului titlu, următoarele persoane, denumite în continuare contribuabili:

b) persoanele juridice străine care desfăşoară activitate prin intermediul unui sediu/mai multor sedii permanente în România;

ART. 29 Veniturile unui sediu permanent

(1) Persoanele juridice străine care desfăşoară activitate prin intermediul unui sediu permanent în România au obligaţia de a plăti impozitul pe profit pentru profitul impozabil care este atribuibil sediului permanent.


Oricum va trebuie sa platiti impozit pe profit in Romania si pentru activitatea din Italia:

ART. 19 Reguli generale

(1) Profitul impozabil se calculează ca diferenţă între veniturile realizate din orice sursă şi cheltuielile efectuate în scopul realizării de venituri, dintr-un an fiscal, din care se scad veniturile neimpozabile şi la care se adaugă cheltuielile nedeductibile. La stabilirea profitului impozabil se iau în calcul şi alte elemente similare veniturilor şi cheltuielilor potrivit normelor de aplicare.

ART. 31 Credit fiscal

(1) Dacă o persoană juridică română obţine venituri dintr-un stat străin prin intermediul unui sediu permanent sau venituri supuse impozitului cu reţinere la sursă şi veniturile sunt impozitate atât în România cât şi în statul străin, atunci impozitul plătit către statul străin, fie direct, fie indirect prin reţinerea şi virarea de o altă persoană, se deduce din impozitul pe profit ce se determină potrivit prevederilor prezentului titlu.
multumesc pt raspuns, se pare ca trebuie sa plateasca acolo pt ca are sediu permanent in Italia, ma gandeam ca potrivit conventiei de evitare a dublei impuneri intre Romania si Italia , firma are posibilitatea sa aleaga unde sa plateasca .
Ultima modificare: Marți, 11 August 2015
jonny_6, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitare venituri nerezidenti contawest contawest Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie Daca furnizorul de servicii din Olanda desfasoara activitatea in Romania printr-un sediu ... (vezi toată discuția)
Dubla impozitare sua redevente mihai_dmc mihai_dmc Buna ziua, Ma ocup cu dezvoltarea de software pe care il dau spre vanzare unor terti din SUA (servicii electronice). Datorita faptului ca am castiguri din ... (vezi toată discuția)
Baza de impozitare a venitului pentru profesii liberale ghcar ghcar Va rog sa precizati daca la calculul impozitului pe venit in cazul profesiilor liberale / activitatilor independente - medic de familie, baza de calcul a ... (vezi toată discuția)