avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Masuratori cadastrale mai mari
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Masuratori cadastrale mai mari

Buna seara. Am titlu de proprietate pe un teren de 170mp, din masuratorile cadastrale reiese 249mp pe care platesc impozit de 8 ani.Cum pot optine titlu de proprietate pe 249mp,si cat timp ar dura Va multumesc
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 08:32, 27 August 2015
Posibil o actiune in uzucapiune, prin jonctiunea posesiilor.
Prin acțiune în instanță- rectificare carte funciară - nu are treabă uzucapiunea. Prin acțiune în rectificare se va cere constatarea suprafeței real deținute, ca pârâți vor fi vecinii de pe toate laturile , pt. opozabilitate, și ca pv. vecinătate iar expertiza judiciară care se va dispune va fi considerată documentația cadastrală necesară pt. întabulare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferenta de suprafata teren magdalena111 magdalena111 Buna ziua, Am cumparat un teren a carui suprafata reala este mai mare decat in acte. Diferenta de suprafata este de 11%. Cum as putea sa trec si aceasta ... (vezi toată discuția)
Modificare/rectificare suprafata teren intravilan sz_ada sz_ada as avea si eu nevoie de o parere, situatie se prezinta in felul urmator: In anul 1971 bunicul si bunica cumpara un teren intravilan, din respectivul act de ... (vezi toată discuția)
documentatie cadastrala si obtinere numar cadastral pacurar pacurar Am cumparat in anul 1999 o casa cu teren inscrisa in Cartea funciara si avand nr.topo (in Oradea) doar ca acum pt a putea obtine o autorizatie de modificare ... (vezi toată discuția)