avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit pe apartament inchiriat - nedeclarat la fisc
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit pe apartament inchiriat - nedeclarat la fisc

Buna ziua si un mare multumesc pentru atentia si timpul dv.

Am inchiriat un apartament fara sa-l declar la fisc - cu 230 de euro - suma a fost mai mica tocmai pentru ca nu l-am declarat la fisc.
Acum chiriasii vor pleca si au avut "stralucita" idee de a-mi cere vezi doamne chitantele cu care am platit impozitul la Fisc, ei stiind foarte bine ca nu l-am declarat. Nu inteleg de ce fac asta, poate dintr-o razbunare sau vor sa ma santajeze?
Ce pot face?
Imi pot face rau in sensul ca sa imi faca o reclamatie la Fisc?
Specific ca nu le-am dat niciodata vreo chitanta pt banii primiti.

Va multumesc frumos pentru raspunsuri

Luana
Cel mai recent răspuns: Luana Sanziana , utilizator 12:19, 12 August 2015
Da, poate si nu aveti nicio scuza. In definitiv trebuia de la inceput sa incheiati contract de inchiriere pe care sa-l inregistrati la finante si lui sa ii cereti valoarea chiriei care sa cuprinda impozitul pe venit si contributia la sanatate.
Asa este, dar ei insisi au zis la inceput ca sa nu le facem chiria mai mare si sa nu inregistram la fisc...
Contract de inchiriere avem, numai ca nu l-am declarat la fisc :(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chiriasul meu nu a platit deloc chiria si nici utilitatile ce pot sa-i fac? humita ionela humita ionela Am inchiriat garsoniera in data de 01.04.2010. Am facut un contract de inchiriere intre mine(proprietar) si el (chirias)pe care l-am intocmit eu pe calculator, ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere pj - inregistrare fisc mihai_b75 mihai_b75 Buna ziua, Incepand cu 1 iunie 2015, am inchiriat un apartament de la o societate comerciala (firma care a construit blocul). Pana in prezent, nu si-au ... (vezi toată discuția)
Evasiune fiscala....? ContSters89081 ContSters89081 Inchiriere garsoniera. Proprietarul cere un pret, chiriasul ofera sub acest pret si, in plus, nu doreste termenul de minimum 1 an. Proprietarul argumenteaza ca ... (vezi toată discuția)