avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Fostul angajator imi cere in instanta plata integrala ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Fostul angajator imi cere in instanta plata integrala a debitului

Buna ziua!

Am demisionat, eu avand la angajator un debit de aproximativ 6000 lei. Imediat m-am angajat in alta parte, actualul angajator prezentand fostului un inscris prin care arata ca este de acord sa vireze 1/3 din salariu catre fostul angajator (pentru plata esalonata a debitului).
Problema este ca acesta a virat doar o singura luna, pana acum trecand mai mult de 2 luni de cand nu a mai virat.
Sunt actionat in instanta de fostul angajator care solicita obligarea mea la plata intregii sume.
Problema este ca am aflat ca actualul angajator nu m-a pontat niciodata. Practic, am lucrat la negru. Nu am primit salariu de la el decat o luna. Apoi, nedandu-mi salariul, nu m-am mai prezentat. Nici eu, nici sotia, nu avem serviciu si nu avem de unde achita intreaga suma. Nu stiu cum figurez la el, mi-a spus doar ca nu m-a pontat niciodata. Nu vrea sa imi dea nicio adeverinta, nimic din ce as putea depune ca proba la instanta.
Nu il pot reclama la ITM, nu il pot actiona in instanta. Nu am niciun ban, nu imi permit avocati si nu sunt primul caruia i-a facut asa. Se descurca la orice inspectie. Ma lupt cu morile de vant.

Rugamintea mea este sa imi spuneti ce pot face pentru a obtine o esalonare a platii? Ce trebuie sa cer instantei si ce sa depun? Pot sa cer asa ceva? Debitul meu provine dintr-o lipsa in gestiune. Este considerata lipsa in gestiune fapta ilicita care sa nu imi permita sa cer esalonarea?

Daca merg la fostul angajator, cum pot sa fac o intelegere cu el pentru a imi permite plata esalonata? Pe ce baza, daca eu nu am niciun venit? Pot sa mizez doar pe bunavointa lui? O sa vrea sa redactam un inscris pe care sa il depun la instanta?
Pot sa dau o declaratie pe propria raspunedere ca voi achita lunar?

Va multumesc!

Cel mai recent răspuns: studladr , utilizator 22:23, 23 August 2015
pai dvs stiti pe ce va bazati daca va luati un angajament daca nu aveti venit. oricum, nu veti sti daca accepta sa platiti in rate daca nu mergeti sa vb cu el.
nu cred sa accepte sa isi retraga actiunea ca a platit deja taxa de timbru. veti avea de plata si cheltuieli de judecata.
incercati sa intreprindeti ceva si impotriva noului patron.
Pentru faptul ca la noul angajator nu aveti intocmit contract individual de munca adresati-va la ITM cu o cerere scrisa in care aratati ca ati lucrat la negru la societatea X. O astfel de solicitare nu implica nicio cheltuiala materiala. Daca cei de la ITM nu stabilesc masurile necesare de intrare in legalitate va puteti adresa instantei. O astfel de solicitare in instanta este considerata un litigiu de munca si drept urmare nu se plateste nicio taxa la instanta si ca sa nu cheltuiti bani cu un avocat va puteti prezenta singur in instanta susustinandu-va cauza. Va urez succes.
Multumesc pentru raspunsuri! Fostul angajator a fost de acord cu plata esalonata si vom cere suspendarea judecatii.
Intrebarea este acum de ordin procedural: prin intampinarea pe care o depun pot solicita suspendarea de comun acord (urmand ca la primul termen sa se prezinte si partea adversa care sa ceara suspendarea)? Pot atasa cererea pe care am adresat-o angajatorului privind esalonarea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intampinare si cerere suspendare judecata studladr studladr Buna seara! Fostul angajator m-a actionat in instanta pentru recuperarea unui debit - cere obligarea la plata. Am discutat cu el si a fost de acord sa ... (vezi toată discuția)
Fals in acte publice, abuz in functie seby1313 seby1313 Lucrez la o firma de stat, in anul 2012 am trecut la un alt sindicat incepand cu 1 august 2012. Nu am semnat nici un tabel,inscris sau alt act prin care sa ... (vezi toată discuția)
Recuperare rau platnic - asociatie locatari claudiuvlad claudiuvlad Vin cu o problema des intalnita, insa nu am gasit exact situatia mea. Nu avem asociatie de proprietari infiintata, insa asociatia de locatari functioneaza ... (vezi toată discuția)