avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Verificare contributii
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Verificare contributii

Pentru Spatiul Privat Virtual am urmat toti pasii,am primit numarul de inregistrare ,dar nu am ajuns la ANAF in 10 zile.Ce trebuie sa fac acum?
Cel mai recent răspuns: Cosmincosymo , utilizator 10:39, 2 Iunie 2020
Puteţi să vă înregistraţi şi fără să mergeţi la ANAF. Dacă aveţi înştiinţarea trimisă anul trecut sau în urmă cu doi ani de ANAF pentru plata impozitului pe venit, în colţul din drepta sus aveţi un număr pe care trebuie să-l introduceţi în formularul de pe site. Dar, în acest caz, nu mai bifaţi opţiunea "înregistrare la ghişeu" ci cealaltă. Eu aşa am făcut şi merge foarte uşor. Dar - atenţie - trebuie să aveţi o adresa de mail care să nu fie pe yahoo. Deci, orice altă adresă decât cea de yahoo.
Am facut o noua inscriere in SPV, cu numarul primit cu ci si copie ci am fost la anaf,am primit confirmarea prin mesaj,iar acum doresc sa verific daca angajatorul imi plateste taxele la buget.Va multumesc anticipat daca ma puteti ajuta.Nu am experienta pe calculator.
Nu puteţi verifica dacă angajatorul plăteşte taxele. Ceea ce puteţi dvs. verifica este dacă angajatorul depune corect declaraţiile, adică dacă sunteţi încadrat cu salariul pe care îl ştiţi şi nu cu unul mai mic. Dar - repet - asta nu înseamnă că plăteşte. Angajatorul meu, de pildă, depune lunat, corect, aceste declaraţii, însă NU a plătit sumele aferente de ani de zile. Puteţi, însă, verifica pe site-ul ANAF dacă angajatorul are datorii la bugete şi - impicit - vă puteţi da seama, global, dacă plăteşte sau nu. Locul unde puteţi verifica este cel de la link-ul de mai jos (aveţi opţiuni acolo pentru sanatate, CAS, şomaj şi datorii la bugetul de stat - însă acestea din urmă nu au de ce să vă intereseze, pentru că nu au implicaţii asupra dvs.):

[ link extern ] /

Dacă nu vă descurcaţi, spuneţi şi vă ajut cu plăcere
Ultima modificare: Joi, 13 August 2015
elenagabi, utilizator
Nu ma descurc.Va multumesc din suflet daca ma puteti ajuta.
Va ajut cu placere în următorul sens: să aflaţi dacă angajatorul are datorii la stat (implicit dacă are datorii la virarea la buget a contributiilor). Pentru aceasta, insa, trebuie sa-mi spuneti numele exact al societatii unde sunteti angajat ca să-l pot introduce pe site-ul ANAF. Acestea sunt informatii publice si va pot ajuta sa le obtineti. Ar fi bine ca numele societăţii sa mi-l trimiteti prin mesaj privat, dacă ştiţi cum se procedează. Pe de alta parte, ca sa verificati daca angajatorul v-a angajat in mod real cu contract de munca inregistrat la ANAF puteti verifica daca figurati ca asigurat in sistemul de sanatate. Acest lucru îl puteţi face cu mare uşurinţă singur, este foarte simplu. Accesaţi link-ul de mai jos, completati prima casuta cu CNP-ul dvs, lasati a doua casuta libera si introduceti in a treia casuta codul scris cu verde in deapta căsuţei. Apoi apasaţi pe "Cauta" si imediat va aparea daca sunteti sau nu asigurat. Daca vedem ca firma nu are datorii si figurati si ca asigurat, inseamna ca angajatorul plateste contributiile.
[ link extern ] /
Ultima modificare: Vineri, 14 August 2015
elenagabi, utilizator

Alte discuții în legătură

Carte de munca - verificare plata contributii florinel40 florinel40 cum pot verifica daca angajatorul plateste cartea de munca (vezi toată discuția)
Ce dovadă am că sunt angajată și mi se plătește cass? apar neasigurată în sistem Doina Enache Doina Enache Buna ziua! Am si eu o problema si am cam obosit sa ascult in stanga si in dreapta de aceea va cer ajutorul.. Lucrez de aproximativ 8luni la locul actual de ... (vezi toată discuția)
Verificare plata contributii de catre angajator alexcris2007 alexcris2007 Cum pot afla cotizatiile lunare si data in care apar ele la Anaf eu fiind angajata ? (vezi toată discuția)