avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... stimulentul de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

stimulentul de insertie

ce acte trebuie pentru stimulentul de insertie?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:00, 12 August 2015
1. Indemnizatia pentru concediu crestere copil, stimulentul de insertie sau alocatia se acorda in baza urmatoarelor documente, dupa caz:

• actul de identitate al solicitantului;
• certificatul de nastere al copilului si, dupa caz, livretul de familie;
• certificatul de persoana cu handicap al copilului, dupa caz;
• adeverinta eliberata de autoritatile competente sau de catre angajator, dupa caz, din care sa rezulte indeplinirea conditiilor;
• adeverinta eliberata de platitorul indemnizatiei de maternitate sau, dupa caz, alte dovezi, din care sa reiasa ultima zi de concediu de maternitate;
• declaratie pe propria raspundere din care sa reiasa ca solicitantul nu beneficiaza in acelasi timp de indemnizatie de maternitate
• declaratie pe propria raspundere din care sa rezulte ca celalalt parinte natural sau, dupa caz, o alta persoana (parinte adoptiv, tutore) nu beneficiaza de aceleasi drepturi;
• declaratie pe propria raspundere din care sa rezulte ca solicitantul se ocupa de cresterea si ingrijirea copilului si ca acesta nu este incredintat sau dat in plasament nici unui organism privat autorizat sau serviciu public autorizat ori unei persoane fizice;
• dovada eliberata de autoritatile competente, de angajatori sau, dupa caz, declaratie pe
propria raspundere, din care sa rezulte ca solicitantul se afla in concediu pentru cresterea copilului;
• dovada eliberata de autoritatile competente sau, dupa caz, declaratie pe propria raspundere, din care sa rezulte ca solicitantul realizeaza venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare;
• dovada eliberata de autoritatile competente sau de catre angajator, dupa caz, din care sa rezulte incadrarea solicitantului intr-una din situatiile speciale de eligibilitate (au beneficiat in ultimele 12 luni de indemnizatie de somaj, si-au insotit sotul/sotia intr-o misiune permanente in strainatate etc.)
• alte acte necesare, dupa caz, stabilirii dreptului, prevazute in normele metodologice pentru aplicarea prevederilor OUG 111/2010.

2. De la Primarie puteti procura lista cu actele necesare specifice situatiei dvs. si tot acolo depuneti apoi actele.
multumesc
pentru alocatia lui bebe ce acte imi trebuiesc si unde sa le depun?
1. Intre actele enumerate mai sus se afla si cele necesare pentru alocatia de stat pentru copii.

2. Prin cererea tip care se completeaza la Primarie se solicita si concediu crestere copil (sau stimulentul de insertie) si alocatia de stat pentru copii.
Pentru depunerea dosarului privind alocaţia de stat (200 lei/lună până la vârsta de 2 ani a copilului ; 84 lei între 2 ani şi 18 ani) sunt necesare următoarele acte:
- actele de identitate ale părinţilor (mamă şi tată copil);
- certificat de naştere copil;
- certificat de căsătorie/livret de familie (pentru persoanele necăsătorite);
- opţional, extras de cont (BRD, BCR, CEC, B.Transilvania etc.);
- cerere tip de solicitare a acestui drept

Dosarul se poate depune odata cu dosarul pentru acordarea indemnizatiei pentru CCC/ stimulentului de insertie la Primaria localitatii sau sectorului unde isi aveti domiciliul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot beneficia de stimulentul de insertie? avatavuliucristian78 avatavuliucristian78 buna ziua am si eu o intrebare din data de 05 04 2016 am o fetita a treia. Eu ca tata lucrez la aceiasi firma din 2013 nu doresc sa raman in concediu de ... (vezi toată discuția)
Acte concediu crestere copil baltamircea baltamircea ce acte imi trebuiesc si unde trebuie depuse pentru ccc?? (vezi toată discuția)
Concediul obligatoriu de minim o luna pentru tatal unui copil nou nascut lelena95 lelena95 daca sotul meu momentan lucreaza iar eu numai ce am terminat de foarte curand liceul,nu suntem intr-un domiciliu stabil,stam la mama baiatului....ce conditii ... (vezi toată discuția)