avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Constructie ilegala cripte pe locuri de veci ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Constructie ilegala cripte pe locuri de veci concesionate

Buna ziua,

Avem nevoie sa ne sprijiniti in urmatoarea situatie:

In 21 august 2014 am constatat ca parohia cimitirului X a construit patru cripte pe cele doua locuri de veci, fara stirea si acordul nostru, al titularilor actului de concesiune pe timp nelimitat.

A doua zi, in 22 august 2014 am incheiat un proces verbal constatator semnat si de preotul paroh care a recunoscut culpa parohiei afirmand ca aceasta anomalie s-a produs din cauza unui muncitor si al carui nume nu il cunoaste!

Ca urmare a solicitarii noastre de a repune lucrurile in starea de fapt initiala, ni s-au propus 2 solutii:
1. Atribuirea altor locuri de inhumare, mai in fata, ca o compensatie pentru abuzul produs (propunere cu care nu am fost de acord);
2. Achitarea executiei a 2 cripte in valoare de 6500 lei, celelalte 2 cripte fiind acordate de parohie cu titlu gratuit.

Am acceptat a doua solutie, astfel ca in Acordul Consiliului Parohial al Parohiei X este mentionat faptul ca 2 cripte au fost achitate la pretul de 6500 lei, iar celelalte 2 cripte au fost acordate de parohie cu titlu gratuit.

In 09 mai 2015 (cu ocazia inmormantarii tatalui nostru, parca nici nu a fost a bine ca au fost construite criptele!) am fost informate verbal de catre preotul paroh ca firma de constructii ii cere banii pentru cele 2 cripte acordate cu titlu gratuit si trebuie sa achitam 2000 lei!

In 17 iulie 2015 din nou ni s-a adus la cunostiinta verbal ca trebuie sa achitam 3200 lei (?!) pentru cele 2 cripte acordate cu titlu gratuit. Ni s-a specificat verbal ca termenul este pana la sfarsitul anului 2015.

Ne ingrijoreaza atitudinea preotului paroh care, nu stim in functie de ce criteriu, ne solicita 2000 lei, apoi 32000 lei… putand sa ajunga astfel la 6500 lei si chiar mai mult de atat ….Precizam ca nu avem aceste sume de bani intrucat avem in continuare cheltuieli legate de decesul tatalui.

Ce solutie legala avem?

Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: gdima , utilizator 08:29, 14 August 2015
Daca detineti documente justificative pentru locul initial concesionat de inhumare,dovezi de achitare obligatii anuale ,anexati Acordul Consiliului Parohial al Parohiei X,in care este prevazut achitarea executiei a 2 cripte in valoare de 6500 lei, celelalte 2 cripte fiind acordate de parohie cu titlu gratuit,sesizati oficial Consiliului eparhial, sau Arhiepiscopia locala
Avem in original:

1.Act de concesiune pentru cele 2 locuri de veci
2. Procesul verbal constatator din 21 august 2014
3. Propunere de solutionare din partea preotului paroh din 22 august 2014
4. Chitanta ce atesta plata contributiei la zi

iar in copie:

1. Cererea aprobare lucrari amenajare locuri de inhumare din 22 august 2014, pentru constructie un loc cu 2 cripte (care au si fost achitate), cerere pe care ne-a solicitat-o s-o completam ulterior propunerii de solutionare;
2. Acordul consiliului parohial prin care se specifica ca 2 cripte sunt cu titlu gratuit si 2 cripte se achita la pretul de 6500 lei.
In baza copiilor actelor mentionate de dvs sesizati oficial cele 2 foruri ierarhice superioare parohiei locale
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interpretare articol lege mariana.pirosca mariana.pirosca Buna ziua, Se poate va rog o parere/ interpretare la art. 23(2) din Regulamentului Cimitirelor din Biserica Ortodoxa Romana 2020 ? (vezi toată discuția)
Buna ziua, familia mea are de generatii un lot de sase locuri ... mariana.pirosca mariana.pirosca Buna ziua, Familia mea are de generatii un lot de sase locuri de veci intr-un vechi cimitir parohial ( aici sunt inhumati bunici, matusi…) . Acestea au fost ... (vezi toată discuția)
Cumparare sau concesiune locuri de veci costy19762000 costy19762000 Socrul meu a achizitionat in 2010 (la decesul sotiei) doua locuri de veci in localitatea Nedelea (PH) pentru care a achitat suma de 1000 lei (de la biswerica ... (vezi toată discuția)