avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenintare cu redeschiderea cazului clasat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenintare cu redeschiderea cazului clasat

Buna ziua,

In urma cu cateva luni am avut o problema cu tatal meu vitreg care facea scandaluri si era violent cu mama. In urma unui scandal mai mare am ajuns la politie deoarece acesta a fost ranit cu cutitul de mine in urma unei interventii din partea mea in cearta celor doi care putea sa ajunga mai rau.
Am fost chemat la politie sa fac declaratii, s-a deschis un dosar pe motiv de punere in pericol a vietii acestuia, el venit a doua zi acasa deoarece rana nu era grava, apoi dosarul a fost clasat pe motiv de impacare.

Acum au trecut cateva luni de cand a fost clasat dosarul, am reusit sa termin liceul si sa ma inscriu la facultate, am luat-o si pe mama si urmeaza sa deschida divortul. Problema e ca tatal vitreg nu e de acord cu divortul si ne ameninta ca va depune iar plangere impotriva mea, pentru cazul clasat.

Poate sa faca asta?

Oricum dupa cele intamplate si dupa declaratiile martorilor, situatia imi este favorabila mie, insa el crede ca atata timp cat mie mi s-a deschis dosarul, eu sunt vinovat. Nu vreau sa merg atata pe drumuri din orasul in care urmeaza sa fac facultatea, pana unde stateam initial, sa ma judec si toate cele din cauza unui alcolic pus pe facut rau. Vreau sa nu mai avem legatura cu el si atat, insa el nu accepta asta, avand in vedere ca eram si singura lui sursa de venit pe urma caruia abuza.
Ultima modificare: Joi, 13 August 2015
raulac, utilizator
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 17:08, 16 August 2015
Va ameninta degeaba, daca v-ati impacat si s-a dispus clasarea, nu mai poate sa depuna plangere pentru aceiasi fapta.
Clasarea poate fi atacata, daca exista probe serioase care ar permite redeschiderea dosarului penal.
Insa in cazul Dvs nu cred ca e cazul. Puteti sa dormiti linistit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tata vitreg andreea carmen andreea carmen buna seara ma numesc Carmen am 23 de ani, se de 8 ani de zile am un tata vitreg, in ultimul timp a inceput sa faca scandal sa o ameninte pe mama ca o omoara, ... (vezi toată discuția)
Dosar penal vs divort danasim danasim sunt casatorita de 2 ani...dar din luna MAI anul curent au inceput o serie de discutii, certuri, violenta intre mine si sotul meu. din pacate intr-una din ... (vezi toată discuția)