avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Disciplina in constructii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Disciplina in constructii

pe hotarul cu vecinul meu este constuit un imobil ale carei ferestre dau in curtea mea. AM facut sesizare la Disciplina in constructii si propietarul a semnat un angajament de opturare a ferestrelor,acest lucru nu s-a realizat si mai mult terasa aferenta imobilui a inceput sa fie locuita. Pe aceasta terasa este o masa cu o umbrela care jumatate e in curtea mea, pe gard sunt puse jardinière cu flori care mai cad in curtea mea, becuri care lumineaza geamul meu. Mentionez ca fereastra dormitorului meu eate vis-a -vis de acesta fereastra si nu cred ca se poate odihni cineva ci becuri in ochi. Am incercat sa rezolv amiabil problema dar nu am reusit. Deci cladirea nu e la 60cm de hotar, nu imi pot asigura insorirea cladirii fiind umbrella care acopera parte din cladire. Va rog sa ma sfatuiti cum as putea rezolva problema. Multumesc
Cel mai recent răspuns: mateicarmen1 , utilizator 09:01, 17 August 2015
1.disciplina in constructii nu face intelegeri ci verifica pt conformitate cu eventualul proiect, constructia
2. gandesc ca v-ati dat acordul la edificarea constructiei ..si a trecut un anume timp de la edificare
3. e neplacut sa va priveasca cineva cand sunteti in cele mai intime momente cu sotia/iubita dvs....insa

4. probabil ca disciplina in constructii nu mai este in termenul de prescriptie ca sa aplice o sanctiune contraventionala ( ma gandesc de ce ati asteptat atat )
Imobilul este mai vechi construit fara autorizatie de constructie si ca sa nu platesca amenda propietarul a dat declarative de opturare a ferestrelor c
Trebuie verificata intai siuaia juridica, apoi cea de fapt, facute adrese la primarie, ISC etc. Totusi, pentru ca cele aratate de dv.sunt oarecum nejustificate, trebuie sa contactati un avocat ca sa intelegeti ce anume este sesizare importanta cf. legii si ce e nesemnificativ. De asemenea, e important si urbanismul local.
Din nou revenim la caracterul unei servituti+ servitutea de vedere este o servitute aparentă şi continuă care se poate dobândi prin uzucapiune.Aţi arătat că este vorba despre o construcţie veche. Nu ştiu dacă aţi fost dintotdeauna vecini, dar dacă are ferestrele îndreptate spre d+voastră, trebuie respectată distanţa de 19decimetrii+cod civil+ art. 612.Dacă este o distanţă mai mică poate a intervenit uzucapiunea. Dac[ nu, aveţi dreptul de a solicita în instanţă, obturarea acestora sau înlocuirea cu geamuri mate.
Terasa este pe proprietatea vecină şi prin urmare are dreptul să facă ce doreşte proprietarul. Însorirea clădirii d+voastră nu depinde de umbrela vecină ci de înălţimea clădirilor alăturate+ limita dintre clădire şi hotarul lateral trebuie să fie 1/2 din înălţimea clădirii dar nu mai puţin de 3m. Iar poate a intervenit prescripţia, clădirea fiind veche,
Exact cum v+a învăţat înainte d+na av. Fiind construcţie veche se aplică Codul civil de la 1864. + art. 612+art.613 iar despre prescripţie+ art. 623
Mi se pare absurd ca o cladire care este construita fara autorizatie ,pe hotar si unde sta noaptea aprins becul , acesta fiind sub geamul meu de la dormitor sa nu poti face nimic. Precizez ca aceasta cladire e pe hotar nu la distanta inscrisa in lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema cu vecinii mariusmeee mariusmeee Buna ziua, am niste vecini problematici, care si-au construit o casa.Vreau sa va intreb urmatoarele : 1).ce distanta trebuie sa fie intre o casa nou ... (vezi toată discuția)
Geam catre gradina vecinului mihu78 mihu78 buna ziua. as vrea sa stiu daca legal am dreptul sa fac un geam, la o constructie noua, care da spre gradina vecinului, nu spre curtea lui? constructia e cu ... (vezi toată discuția)
Problema geam la spatele casei vecinului prin care se uita in curtea mea SunSetter SunSetter Buna ziua, Problema mea e urmatoarea : vecinul din fata casei face cateva modificari imobilului si vrea sa puna si un geam la baie, geam care da fix in ... (vezi toată discuția)