avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajatorul refuza sa ma mai primeasca la serviciu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajatorul refuza sa ma mai primeasca la serviciu

Buna ziua,
Ieri la sfarsitul zilei am fost obligata si fortata de catre angajator sa imi scriu demisia fara niciun motiv. am refuzat,iar acesta a recurs la amenintari ca nu ma mai primeste ca ma da afara din sediu si ca ma inceteaza disciplinar. eu i.am cerut explicatii pentru ce sa imi scriu demisia,ca ma da afara abuziv,iar el spunandu-mi ca nu mai are nevoie de mine.
Azi m-am prezentat la birou la program normal iar dupa 2 ore acesta a venit si m-a dat afara din sediu,m-a impins de la spate. I-am spus ca am tot dreptul sa vin la munca deoarece nu mi-am scris demisia si sunt inca angajata. daca tot insista sa imi scrie el pe foaie cum ca de azi nu mai are nevoie de mine si nu ma mai primeste.
Primul pas a fost sa merg direct la itm,am depus o plangere,am explicat ca m-a obligat sa imi scriu demisia si ca azi m-a scos afara pe poarta si refuza sa ma mai primeasca. Doamna de la informatii mi-a spus ca ar trebui sa am ca martor pe cineva cum ca m-a dat afara (eu am inregistrat pe tel convorbirea cum ca ma da afara), sau ca drept dovada sa corespondez cu ei prin posta in caz ca voi ajunge in instanta.
Intrebarea mea este si va rog mult sa imi raspundeti ce anume trebuie sa le scriu ca sa trimit prin posta? Ceva din care sa reiasa ca ei nu ma mai primesc...
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: radu_elena , utilizator 15:34, 14 August 2015
În cazul în care angajatorul refuză să-l primească la lucru pe salariat, fără să fi dispus concedierea acestuia, salariatul se poate adresa instanţei solicitând direct reintegrarea în funcţie şi plata de despăgubiri. (Ion Traian Ştefănescu, Tratat de dreptul muncii, vol. I, Editura Lumina Lex, Bucureşti, 2003, p. 573).

Puteti sa le solicitati in scris sa va comunice care este motivul pentru care nu va mai primeste la locul de munca si temeiul legal al acestei decizii.
Luni va prezentati la programul normal de lucru insotita de o persoana care sa depuna marturie in instanta daca va fi cazul.
Daca va este interzis accesul in firma incercati sa filmati cu telefonul si apoi depuneti inregistrarea drept proba.
Va multumesc frumos pentru raspunsuri. Acum merg la posta sa trimit solicitarea, Luni ma voi prezenta la program si imi voi lua si martor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am fost disponibilizat in baza articolului 65.1, cu ... Mihnea. Mihnea. Buna ziua, am fost disponibilizat in baza articolului 65.1, cu o perioada de preaviz de 20 zile, in care \"nu era necesară prezența la birou\", eu continuand ... (vezi toată discuția)
Buna seara.ce pot sa fac daca angajatorul nu ma primeste la munca ... Bia84 Bia84 Buna seara.Ce pot sa fac daca angajatorul nu ma primeste la munca avand in vedere ca nu mi-a desfacut contractul de munca si nu am primit nici preaviz? ... (vezi toată discuția)
Codul muncii magdalena-florina magdalena-florina Bună seara ! Ce pot face și cui pot sesiza o situație în care m-am aflat la servici și în urma căreia am fost trimisă acasă și a doua zi nu am mai ... (vezi toată discuția)