avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu medical

Buna ziua,
am angajat o persoana, incepand cu 03/06/2015 iar in data de 29/06/2015 a fost internat pentru hepatita virala acuta de tip b... i se plateste concediul medical daca nu are stagiul minim de cotizare de 21 de zile? mentionez ca in ultimile 4 luni , inainte de a fi angajatul nosrtu, nu a mai fost angajat .am gasit un art . -nr.9 din OUG nr 158, in care este precizat ca : celor incadrati in boli infectocontagioase din grupa A , li se platesc concedile medicale , chiar daca nu au stagiul de cotizare.
astept un raspuns, va multumesc anticipat....cu stima
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:51, 17 August 2015
1. Din OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurãri sociale de sãnãtate:

Art. 9. - Asiguraţii au dreptul la concediu şi indemnizaţie pentru incapacitate temporarã de muncã, fãrã condiţii de stagiu de cotizare, în cazul urgenţelor medico-chirurgicale, tuberculozei, bolilor infectocontagioase din grupa A, neoplaziilor şi SIDA. Lista cuprinzând urgenţele medico-chirurgicale, precum şi bolile infectocontagioase din grupa A este stabilitã prin hotãrâre a Guvernului.

2. Din Normele de aplicare a OUG 158/2005:

Art. 14. - În cazul urgenţelor medico-chirurgicale, tuberculozei, bolilor infectocontagioase din grupa A, neoplaziilor şi SIDA, dreptul la concediu şi indemnizaţie pentru incapacitate temporarã de muncã nu este condiţionat de realizarea stagiului de cotizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul medical in prima luna de angajare ramona_i ramona_i Buna ziua! Pe data de 6 aprilie 2010 am fost angajata la o firma, iar pe data de 3 mai 2010 am intrat in concediu medical deoarece am descoperit ca trebuie ... (vezi toată discuția)
Concediu medical stagiu minim de cotizare vicsilron vicsilron Buna ziua, Am un caz mai deosebit. In cadrul unei societati am un salariat care isi incepe activitatea cu 02.03.2011 si are concediu medical cu 06 (urgenta ... (vezi toată discuția)
Concediu medical Florescu Madalina Florescu Madalina Buna ziua Cum se calculeaza concediul medical al unui salariat care lucreaza de 1 luna? Nu a lucrat inainte nicaieri si acum s-a imolnavit. Cine plateste ... (vezi toată discuția)