avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 229 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Neplata chirie si utilitati la apartament. Chiriasi ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Neplata chirie si utilitati la apartament. Chiriasi plecati.

Buna ziua!
Am si eu nevoie de ajutorul vostru prin niste sfaturi.

Eu locuiesc intr-un apartament in Bucuresti (al unei rude) insa platesc chirie. Neputand sa platesc singur toata suma, am mai luat cu mine doua persoane. Nu am facut contract. Au stat cam un an de zile, dupa care acum (in luna iulie), au plecat asa din scurt (mi-au spus cu o zi inainte ca se muta ca si-au gasit in alta parte).

Ideea este ca au plecat si au ramas cu datorii neplatite
Chirie pe luna Iulie
Intretinere pe Mai, Iunie, Iulie
Curent, Net+TV.

Garantia a fost una simbolica la inceput, din ea am platit chestii si mai din urma.
Am incercat sa vorbesc cu frumosul, le-am lasat timp, dar acum nu mai sunt de gasit persoanele. M-au blocat si la telefon si pe facebook si pe whatsapp.

Intrebarea mea este: pot rezolva cumva aceasta situatie, pot recupera banii?

Am martori ca au fost in apartament, ca au plecat din scurt lasand datorii, am poze cu ei in apartament/in fata blocului, am conversatiile in care recunosc ca au de plata si ca accepta sa-mi plateasca (dar nu au facut-o) si am poze dupa buletinele lor (pentru ca le-am cerut si mi le-au dat).

Ce pot face?
Pot merge la Politie sa fac o plangere, rezolv ceva?
Ajutor!
Ultima modificare: Luni, 17 August 2015
ContSters149882, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
Fiind vorba despre o ruda nu cred ca a fost incheiat contract de inchiriere si pe acest fapt mai mult ca sigur s-au bazat ceilalti chiriasi cind si-au luat talpasita.
Nu a fost incheiat niciun contract intre mine si proprietar. Si nici nu am viza de flotant sau ceva pe adresa respectiva.
n.mihai21 a scris:

Nu a fost incheiat niciun contract intre mine si proprietar. Si nici nu am viza de flotant sau ceva pe adresa respectiva.


Foarte interesant cazul, de actualitate, intre persoane foarte la curent cu tot ceea ce este modern (FB, etc.). Forumistul, dupa o serie de ilegalitati comise in lumea reala (nu are contract de inchiriere, nu are viza de flotant, etc.) se vede izolat de catre "parteneri" si in cea virtuala si, in final, cand ii convine, apeleaza la lege, vrea ca legea, pe care el a omis in mod repetat s-o respecte, sa-i faca dreptate.
Parerea mea este s-o lasi balta, in viata de multe ori sa stii sa pierzi este mai important decat sa stii sa castigi. Si, sa stii, iti spun din proprie experienta, de multe ori o lectie invatata este mai valoroasa decat pierderea.
Putinul pe care poti sa-l faci, legal, ti s-a explicat deja. Pe niste oameni care nici nu stii de unde sa-i iei, lipsiti de caracter, o sa-i aduci cu greu in instanta, ei se vor apara, vor evidentia sirul de ilegalitati pe care l-ai comis tu pana sa ajungi aici, nici nu stii cum mai evolueaza lucrurile. Asa ca spune ca "dezavatajatul" cand a scapat caciula pe garla: sa fie de sufletul tatii!
Ultima modificare: Miercuri, 19 August 2015
hotumattua, utilizator
Nefiind proprietarul de drept al bunului imobil,va-ti asumat responsabilitatea realizarii mai multor fapte care pot fi incadrate inclusiv penal
Nefiind proprietarul bunului imobil,neavnd viza de resedinta,slabe sanse sa obtineti hotarare judecatoreasca favorabila
In lipsa unui contract de locatiune cu clauze concrete,nefiind proprietarul apartamentului,nu va puneti sperante in ajutorul politiei

Alte discuții în legătură

Nu am contract de inchiriere. proprietarul impune eliberarea locuintei deira deira Buna ziua. Am nevoie disperata de un sfat. Eu si sotul stam in chirie de un an, fara contract, intr-un aparatament unde ni s-a spus initial ca putem sta pe ... (vezi toată discuția)
Apartament inchiriat :chiriasul nu a platit facturi vali2895 vali2895 O ruda mai indepartata a inchiriat un apartament acum 6 luni .(cu contract inregistrat).Problema e ca proprietarul apartamentului a plecat din tara in aceste 6 ... (vezi toată discuția)
Vizã de flotant MonicaForneo MonicaForneo Bună ziua, puteţi să îmi spuneţi dacă pot să îmi fac viză de flotant în cazul în care nu am contract de închiriere pentru apartamentul în care ... (vezi toată discuția)