avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Donatii online
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Donatii online

Salut. Am vazut ca se practica in occident chestia asta. Chiar stiu pe cineva care primeste donatii online. El ofera un serviciu gratuit prin internet, iar cei care vor sa ii multumeasca si sa il ajute in dezvoltarea proiectului pot sa ii faca o donatie online, de obicei prin intermediul Paypal. La noi se poate chestia asta? Este legala? O zi frumoasa, R.
Ronaldvexa a scris:

Nu as vinde nici vise si nici castraveti :) si prin urmare nici vise deghizate in castraveti :). Iar chestia cu a cere bani pentru ca esti bolnav cand tu nu esti mi se pare imorala. Este oare si ilegala?

Nu este ilegala , atata timp cat legea nu o interzice.
Am putea discuta de savarsirea infractiunii de inselaciune daca ati dobandi anume sume de bani , cu titlu de donatiei ,prin prezentarea unei fapte mincinoase ca reala.
Savarsita , asadar, prin deformarea realitatii.
Ultima modificare: Duminică, 12 Iulie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Multumesc mult pentru raspunsuri! =D>
In rest , oricine poate face o donatie - sigur , cu exceptiile prevazute de lege- in mod valabil , pentru ca aceasta e dorinta sa, indiferent de mobilul care -l determina a adopta o asemenea pozitie.
Ultima modificare: Duminică, 12 Iulie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatiile online catre ong-uri Traian Cosma Traian Cosma Buna ziua. As dori sa (imi) clarific chestiunea donatiilor online catre ONG-uri, mai exact in ce baza legala se fac acestea avand in vedere ca legea specifica ... (vezi toată discuția)
Cum functioneaza pay pal alby_alina alby_alina Buna. am aplicat la un job part time si online .am sa va spun in mare despre ce este vorba si as dori cateva sfaturi si lamuriri din partea dumneavostra ... (vezi toată discuția)
Vanzarea produsului, impozite, taxe. antipot antipot Vreau sa ma informez in legatura cu unele chestii. Vreau sa creez un produs care sa il vand online si sa il trimit prin posta Un DVD, film, creat acasa ... (vezi toată discuția)