avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Refuzul categoric de afisare a STATUTULUI SINDICATULUI
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Refuzul categoric de afisare a STATUTULUI SINDICATULUI

Presedintele de sindicat refuza categoric afisarea Statutului Sindicatului din care fac parte. (Am facut o adresa catre presedinte care nu vrea sa o inregistreze).
Ce e de facut? Nici-un membru nu cunoaste Statutul.
Invita pe cine vrea la Adunarile Generale(nu este membru de sindicat) care se implica in conducerea sedintei!!!!! Este legal?
Cum putem sa-l oprim din aceste derapaje daca nu cunoastem statutul?

Ultima modificare: Marți, 18 August 2015
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:11, 28 August 2015
Cei care sunt membri de sindicat pot convoca o adunare generala in care sa propuna schimbarea presedintelui.
Si daca contesta liderul de sindicat adunarea generala ca fiind nestatutara si nerecunoscand ca membri nu stiu statutul in instanta?
Daca se intrunesc cel putin 2/3 din membrii de sindicat atunci cred ca nu prea mai are cum sa comenteze despre faptul ca nu este statutara adunarea generala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functionare ong darabadorin darabadorin Daca in statutul ong-ului este prevazut expres ca numai presedintele convoaca Consiliul director, mai exista si situatii exceptionale de convocare (vezi toată discuția)
Schimbare presedinte asociatie proprietari graurecatalin graurecatalin Buna ziua As dori sa ma lamuresc si eu in anumite privinte si reglementari ale Legii 230/2007 privind asociatiile de proprietari. Sunt proprietarul unui ... (vezi toată discuția)
Poate o adunare generala sa fie declarata nestatutara ? mihaelapohoata mihaelapohoata Poate o adunare generala sa fie declarata nestatutara daca in asociatie sunt 142 apartamente, din ei 31 nu au cerere de membru iar la adunare sunt prezenti 57 ... (vezi toată discuția)