avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1212 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Obligatii declarative la fisc dupa modernizare cladire
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Obligatii declarative la fisc dupa modernizare cladire

Buna ziua,

In cazul in care s-a achizitionat o cladire in iun 2014 la costul de achizitie de 200.000, aceasta fiind declarata la directia de taxe si impozite la valoarea de inventar, adica la 200.000 (costul de achizitie), iar in per iul-2014-iul 2015 au urmat lucrari de modernizare in valoare de ~150.000lei, ce obligatii am pana la urmatoarea reevaluare? in codul fiscal este mentionat doar faptul ca lucrarile de modernizare efectuate de locatar trebuie declarate locatorului in termen de 30 de zile de la finalizarea lucrarilor, insa in restul cazurilor se precizeaza ca valoare de impunere ramane valoarea de inventar pana la urmatoarea reevaluare. Cum se procedeaza cu acele lucrari care au majorat valoarea cladirii, ce obligatii am? Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 19 August 2015
andreeadumitrascu24, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ioan Blaga , Contabil 13:35, 20 August 2015
Va trebui să depuneți o nouă declarație, în termen de 30 de zile de la recepționarea lucrărilor.

Codul fiscal:
ART. 254 Dobândirea, înstrăinarea şi modificarea clădirilor
(...)
6) Orice persoană care extinde, îmbunătăţeşte, demolează, distruge sau modifică în alt mod o clădire existentă are obligaţia să depună o declaraţie în acest sens la compartimentul de specialitate al autorităţii administraţiei publice locale în termen de 30 de zile de la data la care s-au produs aceste modificări.
"in termen de 30 de zile de la data la care s-au produs aceste modificari", este impropiu zis pentru ca modificarile s-au tot facut pe parcursul anului si inca mai sunt mici retusuri care tot pe 231 le contez, deci cred ca logic ar fi ca termenul de 30z sa curga de la data intocmirii procesului verbal de finalizare a lucrarilor, nu?
Evident.
În momentul în care ați terminat lucrările, ați făcut recepția și majorați valoarea clădirii cu valoarea lucrărilor de îmbunătățire aduse acesteia. Atunci aveți elementele necesare pentru a putea depune o nouă declarație.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modernizare imobil andreeadumitrascu24 andreeadumitrascu24 buna ziua, in cazul in care o societate a cumparat o cladire in iunie 2014, iar pana la sfarsitul anului a inregistrat toate facturile reprezentand lucrari de ... (vezi toată discuția)
Modernizare p.j. aada73 aada73 O cladire, dobandita in 2004, modernizata in 2007, in anul 2009 se considera cladire reevaluata ? Mai exact, daca modernizez o cladire, se considera ... (vezi toată discuția)
Reevaluarea cladirilor danielamihai10 danielamihai10 pana acum s-a facut reevaluarea in baza hg 983/1998 si hg 403/2000,as vrea sa stiu daca s-au mai modificat si daca pot face reevaluare tot in baza ... (vezi toată discuția)