avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Sef serviciu SIPP
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Sef serviciu SIPP

Exista in prezent urmatoarea situatie:
- Sunt specialist SSM (curs 80 de ore) cu studii superioare tehnice de 5 ani.
- In firma exista SIPP ca cerinta obligatorie (200 salariati + incadrare in anexa 5).
- Exista contract cu firma externa pentru SEPP (in principal pentru partea de evaluare de risc).

1. Mai este obligatorie in aceste conditii absolvirea cursurilor postuniversitare de evaluator pentru ocuparea pozitiei de sef serviciu SIPP?

2. Daca raspunsul anterior este DA pot ocupa temporar pozitia de sef servicu SIPP pana la absolvirea unor astfel de cursuri?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: DanNic , utilizator 09:38, 21 August 2015
1. Da si
2 tot da, daca in timpul asta urmati cursul postuniversitar de cel putin 180 de ore. Nu exista sanctiune in cazul unui control pt nivel de pregatire SSM necorespunzator a conducatorului SIPP. Abia dupa ce s-a dispus masura de remedire a neconformitatii se poate sanctiona unitatea pentru neducere la indeplinire a masurii dispuse la controlul anterior in baza prevederilor art. 23 alin. (1) lit b) din Legea 108/1999R
O precizare: cursul postuniversitar de 180 de ore pentru nivel superior in domeniul ssm nu este de evaluator. In cadrul cursului sunt si lectii pentru evaluarea riscurilor profesionale.
Multumesc pentru raspuns.

As mai dori sa-mi spuneti daca exista obligativitatea ocuparii acestei pozitii (sef SIPP) intr-un timp determinat.
In mod normal, la infiintarea SIPP, angajatorul trebuie sa desemneze prin decizie interna si un sef.
Legea mentioneaza obligativitatea de a exista un sef al SIPP fara a precizae o perioada de timp pentru desemnare sau amenda contraventionala pentru ca nu a fost desemnat de catre angajator.
Parerea mea este ca nu poti considera infiintat SIPP-ul atata timp cat nu este desemnat si conducatorul serviciului. Asa ca o data cu infiintarea serviciului intern de prevenire si protectie care este subordonat direct angajatorului se va numi si conducatorul serviciului care in multe cazuri este singurul lucrator din cadrul SIPP.

Alte discuții în legătură

Buna ziua! diploma de master ssm echivaleaza cursul de evaluator ... Stadion Maria Luiza Stadion Maria Luiza Buna ziua! Diploma de master SSM echivaleaza cursul de evaluator de risc? Multumesc. (vezi toată discuția)
Masterat ssm Tudorcirco Tudorcirco As vrea sa cer o părere despre masteratul in SSM . Daca merita făcut sau sa urmez un curs de SSM și dacă m-ar ajuta mai mult masteratul făcut la ... (vezi toată discuția)
Neclaritati ssm razvanoo7 razvanoo7 Buna ziua! Conducerea companiei doreste infiintarea SIPP si vor ca eu sa coordonez acest serviciu, mentionez ca pana acum au beneficiat de serviciile unui ... (vezi toată discuția)