avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Buna ziua! Diploma de master SSM echivaleaza cursul de ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Buna ziua! Diploma de master SSM echivaleaza cursul de evaluator ...

Buna ziua!
Diploma de master SSM echivaleaza cursul de evaluator de risc?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Stadion Maria Luiza , utilizator 18:09, 13 Noiembrie 2023
Buna ziua,
Diploma de master SSM echivaleaza cu un curs minim de 80 de ore si un curs postuniversitar de minim 180 de ore ( art. 50, alin 3 din H.G. 1425/2006).

Din ce am observat pe net, sunt mai multe cursuri postuniversitare de minim 180 de ore printre care si cel de Evaluator de risc SSM... deci, personal consider ca da...

In plus, cu acest master puteti fi seful unui Serviciu Intern de Prevenire si Protectie, SIPP, sau va puteti infiinta un Serviciu Extern de Prevenire si Protectie, SEPP ( dupa ce obtineti abilitarea...).
Cursul de evaluator de risc nu este acelasi lucru cu cursul ssm recunoscut de Inspectia muncii pentru lucratori in baza caruia lucratorul poate fi sef SEPP.
Masterul in domeniul ssm presupune ca persoana poate face si evaluari de riscuri profesionale. Masterul ssm nu are legatura cu o echivalare cu un curs de evaluator de risc.
Daca persoana a urmat un curs de evaluator de riscuri profesionale nu inseamna ca a absolvit un master in doemniul ssm.
ok, multumesc..pe mine asta ma interesa..daca pot fi evaluator cu masterul ssm fiind absolventa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masterat ssm Tudorcirco Tudorcirco As vrea sa cer o părere despre masteratul in SSM . Daca merita făcut sau sa urmez un curs de SSM și dacă m-ar ajuta mai mult masteratul făcut la ... (vezi toată discuția)
Sef serviciu sipp DanNic DanNic Exista in prezent urmatoarea situatie: - Sunt specialist SSM (curs 80 de ore) cu studii superioare tehnice de 5 ani. - In firma exista SIPP ca cerinta ... (vezi toată discuția)
Ce oportunități de carieră am în urma diplomelor obținute? Goran Carmen Goran Carmen Am terminat Facultatea de stiinte economice ( Bucuresti ), Master in Managementul Resurselor Umane( Bucuresti), Master in Managementul securitatii si sanatatii ... (vezi toată discuția)