avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere prin desfiintarea postului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere prin desfiintarea postului

Buna seara ,

Va rog sa-mi spuneti care sunt termenii legali in cazul concedierii prin invocarea desfiintarii postului , in conditiile in care persoana in cauza a fost angajata pe acest post in urma cu 3 luni , in acelasi departament existant inca 3 pozitii asemanatoarea si atributiile persoanei concediate sunt transmisae catre alta persoana pana la gasirea unui inlocuitor . Daca pozitia nu este desfiintata definitiv nu exista termeni legali de concediere prin desfiintarea postului ? . Daca contesta in instanta motivul concedierii , are sorti de izbanda ?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:15, 20 August 2015
1. Legislatia muncii nu prevede un anumit termen in cazul concedierii pentru motive care nu ţin de persoana salariatului

2. Pasii privind concedierea individuala:
- hotarare AGA privind desfiintarea postului
- comunicare si emiterea instiintarii de preaviz salariatului in cauza
- la terminarea preavizului , emiterea si comunicarea deciziei de concediere
- emitere si eliberare adeverintei de vechime si adeverintei de somaj.

3. Conditiile impuse de art. 65 C. muncii sunt desfiintarea locului de munca sa fie efectiva si existenta unei cauze efective, reale si serioase.

Salariatul poate sesiza instanta de judecata daca apreciaza ca incetarea contractului s-a realizat cu incalcarea legii, insa nimeni nu poate spune exact daca va castiga sau va pierde litigiul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare contract individual de munca retauto_giany retauto_giany Buna ziua, cum pot inceta activitatea unui angajat cand nu il mai pot plati? Chiria este mai mare si vanzarile slabesi nu mai pot plati salariatul.Cum ii pot ... (vezi toată discuția)
Concediere angajat Nicolaescu Simona Nicolaescu Simona In ce conditii poate fi concediat un salariat care a fost angajat pe fonduri europene? Firma a contractat fonduri europene si a fost obligata sa angajeze un ... (vezi toată discuția)
Concediere individuala prin desfiintarea postului Strong Strong Buna ziua, dorim sa concediem o persoana pentru motive care nu tin de persoana sa, care este procedura desfiintarii postului? (vezi toată discuția)