avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... 2 case ,curte comuna
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

2 case ,curte comuna

buna ziua,as avea nevoie de o lamurire,locuiesc la casa si am curte comuna cu celalalt cetatean,as dori sa ma bransez la apa,pt acest lucru trebuie sa se faca sapaturi prin curte,as dori sa stiu daca am nevoie de acordul vecinului,deoarece el s-a bransat si nu a cerut acordul meu.multumesc
Cel mai recent răspuns: ingridyvona , utilizator 09:59, 20 August 2015
Cel mai simplu este sa discutati cu vecinul.
Daca aceasta comunicare este deficitara, cum se subantelege din postare, e bine sa-l infomati in scris privind intentia dumneavostra, invocand si precedenta actiune a dansului, similara cu ceea ce ati intreprins.

Oricum, si dumneavostra aveti dreptul la un bransament.
multumesc de raspuns,din pacate sunt niste vecini cu care nu se poate discuta,eu nu eram sigura daca am nevoie sau nu de acordul lui din moment ce curtea este comuna,cel mai simplu ar fi sa le prezint legea in scris

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul asupra unei conducte de apa ce trece pe terenul meu Cor.vid Cor.vid Salut. Am o situatie mai complicata. Am cumparat un teren pe care am construit o casa. Pe terenul respectiv, un vecin care locuieste mai sus de mine, a tras ... (vezi toată discuția)
Nu ma pot bransa separat la apa rece bogdan_024 bogdan_024 Buna seara, de ceva timp in blocul in care locuiesc este sistata apa rece din cauza datoriilor, anul trecut o parte din vecini si-au achitat datoriile ca sa ... (vezi toată discuția)
Bransament electric ContSters304388 ContSters304388 Buna ziua Am nevoie de sfatul unui cunoscator, trebuie sa trag cablu pt. curentul electric prin curtea vecinului, trebuie sa obtin acordul sau la notariat, am ... (vezi toată discuția)