Exact, orice discutie in unele cazuri este inutila. Iar partea cu tatal beneficiaza de drepturi cu nemiluita este chiar aberanta.
Stiti care este unicul drept de care inca intr-adevar "beneficiaza"?. Acela de a-si da acordul pentru plecarea in strainatate. In rest, are niste drepturi de le poate arunca la cos: si hotararile, si drepturile si ce mai vreti. In tara asta intr-adevar nu patesti mare lucru ca nu platesti pensie, dar nu patesti absolut nimic daca nu respecti cele mai elementare drepturi ale parintelui nerezident. Nu patesti nimic daca nu respecti o hotarare ce prevede program de vizita, nu consulti tata, nu il informezi. Practic, orice rezident poate exclude fara probleme tatal din viata copilului, la fel cum probabil nerezidentul poate scapa fara sa plateasca pensie.
La vremuri noi tot noi, dupa cum spuneam.
dar cand tatal are program de vizita stabilit de instanta si nu se oboseste sa il foloseasca ce e de facut? trebuie sa merg cu executorul sa il oblig pe tata sa vina sa ia copilul in programul de vizita?
dar cand tatal la divort spune "sunt de acord ca, copilul sa ramana la mama, eu vreau doar 75% din casa si masina " si 0% din copil...ce mai este de facut?
dar cand tatal dupa 7 ani vede copilul si nu ii aduce nimic, nimic insemnand nimic...ce ar fi de facut? desi intre noi fie vorba acest tata are venituri foarte mari pe care binenteles ca si le ascunde
acesti indivizi sunt TATI? acesti indivizi au drepturi pe care nu vor sa le foloseasca in interesul copilului ci doar ptr a face circ.
in toti acesti ani a motivat ca nu plateste pensie decat la min pe economie ptr ca nu isi poate vedea copilul.dar nimeni nu l-a impiedicat vreodata sa o faca, ca venitul lui de fapt reprezinta diurna si nu trebuie sa dea din diurna,..am rezolvat si acest aspect lamurind hotararea, iar acum face tot posibilul sa isi ascunda veniturile.
mie chiar imi e sila de acest individ.
Acestor tip de TATI li se pare moral si etic sa isi ascunda veniturile, sub diferite pretexte (ca e ˝impiedicat˝ sa relationeze cu copilul, ca mama ˝traieste bine˝ din banii lui, etc.), in schimb pot sa asigure copilului o buna educatie si formare?!
E firesc ca statul sa nu aiba structuri care sa permita identificarea veniturilor acestor tati, insa nu e firesc ca mamele, fostele sotii ale acestor ˝bine-voitori˝, sa simta nici un resentiment, repulsie fata de ei ci, din contra, trebuie sa ascunda marile calitati ale tatalui, pentru a nu crea copilului o trauma ca e nascut 50% din genele lui.
Atat timp cat se comporta corect, marea majoritate a tatilor primesc ˝drepturile˝. Restul - pretexte si excese.
Sunt cazuri si cazuri. Hai sa nu ne prefacem mai catolici ca papa. Daca un tata nu-si vede deloc copilul, e impiedicat sa relationeze cu el ani de zile, practic nu are copil decat pe hartie, e o reactie umana sa nu mai vrea doar sa plateasca bani si cam atat. Nu faci un copil doar ca sa pui niste bani intr-un cont in banca.
La fel de uman este ca dupa ce m-ai reclamat, m-ai alergat, m-ai injurat, m-ai hartuit, ba chiar m-ai batut sa n-am nicio tragere de inima sa ma "consult" cu calaul!
Cine seamna vant culege furtuna!
N-am asteptat niciodata bomboane sau flori, dar nici mitocanie, ca de imi era draga nu divortam de mitocan!