avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... plata spitalizari
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

plata spitalizari

Am avut un accident de masina in urma caruia soferul masini cu care mam ciocnit o fost grav ranit . Ma dat in judecata si in sentinta scrie asa " In baza art14, 346 Cod procedura penala obliga pe inculpat la 15.424,763 lei despagubiri civile catre partea civila Spitalul Clinic Judetean de Urgente Timisoara, reprezentand cheltuieli de spitalizare.
Intrebarea mea este eu trebuie sa platesc spitalizarea chiar daca am avut polita de asigurare ?(Conditile contractuale sunt prevazute in normele privind asigurarea obligatorie de raspundere civila pentru prejudicii produse prin accidente de autovehicule aprobate prin ordinul presedintelui comisiei de supraveghere a asigurarilor nr. 113133/2006) unde este prevazut ca firma de asigurara plateste si spitalizarea tin sa precizez ca la daunele morale si civele era trecut si asiguratoru si ca acum am primit scrisoare de la spital ca daca nu duc dovada a plati ma baga in executare silita
Ultima modificare: Luni, 13 Iulie 2009
mihai82, utilizator
Cel mai recent răspuns: confidential , utilizator 12:06, 7 Noiembrie 2010
Ati deschis dosar de dauna (ati avizat asiguratorul) ?Victima a facut acest lucru?
In baza hot. si somatiei de la spital, solicitati asiguratorului sa plateasca suma, chiar daca in proces ati omis a-l chema in garantie pentru toate capetele de acuzare.
nu victima no deschis dosar de daune si in proces o fost chemat si asiguratorul dupa cum am mai spus in sentinta is trecut cu asiguratoru pt plata despagubirilor civile si morale dar la despagubirile civile pt spital sunt trecut numai eu
Trebuia sa solicitati in instanta ca asiguratorul sa plateasca toate daunele(inclusiv spitalizarea victimei)Procedati asa cum v-am sfatuit

Obligatiile asiguratului conf.Ord.CSA 20/200

Art. 33. - (1) Asiguratul este obligat sa instiinteze, in cel mai scurt timp,
asiguratorul RCA cu privire la producerea evenimentului si sa precizeze
imprejurarile cu privire la acest eveniment, iar pe parcursul investigatiilor
referitoare la acest eveniment sa procedeze in conformitate cu instructiunile
primite de la asigurator.
(2) Asiguratul este obligat sa instiinteze, in cel mai scurt timp, asiguratorul
RCA, in scris, cu privire la faptul ca:
a) partea prejudiciata a solicitat despagubirea de la acesta;
b) procedurile penale sau administrative au fost indreptate impotriva lui in
legatura cu evenimentul produs si sa informeze asiguratorul RCA imediat cu
privire la demersul acestor proceduri, precum si la rezultatul acestora;
c) partea prejudiciata si-a exercitat dreptul de a fi despagubita prin
inaintarea unei cereri catre o instanta judecatoreasca sau catre o alta
autoritate, in situatia in care asiguratul afla despre acest lucru;
Hotararea este opozabila asiguratorului in intregimea ei. Raspundeti la notificarea spitalului si spuneti ca trebuie sa ceara banii de la asigurator.
In legatura cu acest caz intrebarea mea este : In baza carei legi a solicitat spitalul plata c/val serviciilor de spitalizare ? Cel care a fost accidentat nu era angajat , nu platea contributia la asigurarile sociale de sanatate ? Sau acestea nu acopera si cheltuielile cu spitalizarea in caz de accidente ?

Alte discuții în legătură

Victima unui accident rutier, obligata sa plateasca spitalizarea desi este asigurata geolivbv geolivbv Buna ziua, Am si eu o nelamurire. Anul trecut, in luna august, am avut un accident auto. Pe scurt: un sofer baut a taiat o curba si a intrat in masina ... (vezi toată discuția)
Victima accident rutier, cheltuieli de spitalizare foarte mari maria_3008 maria_3008 Buna seara, Sunt victima unui accident auto, produs pe timp de noapte prin tamponarea unui autovehicul cu o caruta nesemnalizata corespunzator, eu fiind ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victima musatilie musatilie Buna dimineata. Fratele meu a fost de curand implicat intr-un accident rutier. mai exact pe 23 decembrie. Se afla pe scuter fiind angajat ca si curier livrari ... (vezi toată discuția)