avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

sunt in crestere copil din iunie 2011 si as mai avea de luat indemnizatie pana in iunie. Acum sunt insarcinata in 2 luni si as vrea sa stiu daca in acest caz voi mai lua indemnizatie si pentru al doilea copil, care ar trebui cu ajutorul lui Dumnezeu sa se nasca in septembrie. Ar trebui sa merg la loul de munca si sa anunt si acolo ceva?sau cum se procedeaza pentru a putea beneficia de aceasta indemnizatie? Ce ar trebui sa fac pana la nastere?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:05, 13 Februarie 2013
1. Dupa ce se termina CCC1 faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM, incepand cu ziua urmatoare aceleia in care copilul implineste 2 ani.

2. Apoi, cand este timpul, intrati in concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) si apoi intrati in CCC2 (procedati asa cum ati procedat cand ati intrat in CCC1).

3. - Indemnizatia pentru CCC2 se calculeaza p baza veniturilor nete din cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii).
- In cele 12 luni intra luni in care ati fost in CCC1, luni in care ati lucrat si lunile de concediu de maternitate (fiecare cu veniturile corespunzatoare).
angajatorul este obligat sa imi plateasca prenatalul pana la nastere?
Revenind la munca, angajatorul este obligat sa va plateasca concediul de maternitate ...
Angajatorul este obligat sa va plateasca indemnizatia pentru concediul de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) dupa care recupereaza toti banii de la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie cic pal erzsebet pal erzsebet In legatura cu Legea prenatal sau postnanal: Daca o mama e la cresterea copilului pina la varsta de 2 ani,care ... (vezi toată discuția)
Continuitate indemnizatie crestere al 2-lea copil mimimedia mimimedia In data de 20 iunie 2016 copilul face 2 ani, deci ar trebui sa reiau activitatea pe 20 mai 2016. Sunt insarcinata si voi naste pe 31 iulie 2016. Voi face ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie ptr al 2-lea copil nascut in perioada ccc primul copil AndreeaLascu AndreeaLascu Buna seara. Ma aflu acum in concediu crestere copil (CCC) pe perioada de 2 ani, concediu care se va sfarsi in luna decembrie 2015. Intre timp am ramas ... (vezi toată discuția)