avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... INDEMNIZATIE CIC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

INDEMNIZATIE CIC

In legatura cu Legea prenatal sau postnanal:

Daca o mama e la cresterea copilului pina la varsta de 2 ani,care se termina la
1 septembrie 2013; si intre timp este in asteptarea urmatorului copil care se v-a naste in luna octombrie 2013.Mama poate sa beneficieze concediu de boala prenatal in luna septembrie 2013 si in continuare postnatal dupa nasterea copilului?
Va rog sa-mi indrumati calculul atat concediu de boala prenatal cit si postnatal; daca lunar primeste 950lei bani pentru cresterea copilului, si in continuare calculul pentru cresterea copilului pina la varsta de 2 ani.

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:19, 14 Februarie 2013
1. Deoarece al doilea copil se va naste dupa ce se termina CCC1 veti proceda astfel:
- dupa ce se termina CCC1 faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetraea suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM, incepand cu ziua urmatoare aceleia in care primul copil implineste 2 ani;
- cu aceeasi data prezentati angajatorului certificatul medical pentru concediul de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal).

2. Apoi, pentru a intra in CCC2, procedati la fel cum ati procedat cand ati intrat in CCC1.

3. - Indemnizatia pentru concediul de maternitate are ca baza de calcul cele 6 luni anterioare lunii in care ati intrat in concediu de maternitate.
- Pentru aceasta trebuie sa aduceti de la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala, cea care v-a platit indemnizatia pentru CCC1, adeverinta cu veniturile pe ultimele 6 luni.

4. - Indemnizatia pentru CCC2 este de 85% din media veniturilor nete pe cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii).
- In aceste 12 luni intra luni in care ati fost in CCC1 si luni in care ati fost in concediu de maternitate (fiecare cu indemnziatia respectiva).
- De aceea indemnizatia pentru CCC2 va fi mai mica decat indemnizatia pentru CCC1.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil rox_ann07 rox_ann07 sunt in crestere copil din iunie 2011 si as mai avea de luat indemnizatie pana in iunie. Acum sunt insarcinata in 2 luni si as vrea sa stiu daca in acest caz ... (vezi toată discuția)
Continuitate indemnizatie crestere al 2-lea copil mimimedia mimimedia In data de 20 iunie 2016 copilul face 2 ani, deci ar trebui sa reiau activitatea pe 20 mai 2016. Sunt insarcinata si voi naste pe 31 iulie 2016. Voi face ... (vezi toată discuția)
Insarcinata in timpul concediului de crestere copil Cristina_Alex Cristina_Alex Daca actualul concediu de crestere copil se termina pe 13 decembrie (atunci ar trebui sa ma intorc la munca) si urmeaza sa nasc al doilea copil pe 30 ianuarie, ... (vezi toată discuția)