avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dreptul muncii - voucherele de vacanta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dreptul muncii - voucherele de vacanta

Buna ziua. As dori sa ma lamuriti in mai multe probleme. Prima ar fi vaucherele de vacanta. Suntem mai multi salariati din sistemul bugetar(sanatate) care am facut cereri ptr.vaucherele de vacanta iar managerul se prevaleaza de oug.83/2014. Legea 173/2015 a fost data in baza unui decret prezidential iar normele metodoligice au intrat deja in vigoare la 06.08.2015. Mai mult, s-a facut rectificare de buget si s-a completat si R.I. in acest sens. Intrebarea este, nu cumva aceasta oug 83/2014 se anuleaza in drept deoarece legea 173 contrazice oug 83? In aceeasi oug 83 spune clar ca nici tichete de masa nu se acorda pe anul 2015 si totusi le luam.(acelasi art.8, al.4). Cf.oug.83 nici salariile nu se maresc pe 2015 si totusi de la 1 oct.2015 vom lua cu 25% mai mult.Pana la urma ce sa intelegem? De ce nu ne dau vaucherele?
Cel mai recent răspuns: magic_glassbest , utilizator 16:01, 21 August 2015
Sunt in asentimentul dsv si consider ca Legea nr.173/2015 a abrogat implicit prevederile OUG 83/2014 referitoare la acordarea de vouchere de vacanta.

Cred ca o lamurire de la cei care au adoptat legea ar fi bine venita.
Va multumesc mult ptr.raspuns. Inseamna ca putem demara o actiune in judecata a institutiei. Astept raspunsul in scris al juristului institutiei si apoi mai vedem. O alta problema este legata de salarizare. Va rog sa ma ajutati cu un art din codul muncii sau orice, ptr a obtine modalitatea de calcul, detaliata a salariului lunar, deoarece pe fluturasii nostri de salarizare apar niste sume si specificatii pe care nu le intelegem. Ex. este specificata o rubrica cu ”sal.decembrie 2009” si cand am intrebat runos-ul ni s-a raspuns ca este trecut fictiv pe fluturas. Am dori sa mergem la un expert contabil dupa ce vom cere aceasta modalitate de calcul. Si ultima problema. La un moment dat am initiat actionarea in judecata a statului ptr recuperarea salariilor taiate de guvernul Boc si managerul ne-a invocat faptul ca nu mai putem demara aceasta actiune deoarece s-a prescris termenul ptr asta. Acum cateva luni actorii au actionat in judecata statul ptr. acelasi lucru. Ptr. noi s-a prescris(sistemul sanitar) si ptr. altii nu?
Dreptul la acţiune cu privire la drepturile salariale, precum şi cu privire la daunele rezultate din neexecutarea în totalitate sau în parte a obligaţiilor privind plata salariilor se prescrie în termen de 3 ani de la data la care drepturile respective erau datorate.
va multumesc f mult ptr.raspuns. Referitor la art de cm sau orice privind cererea pe care vreau sa o adresez institutiei ptr. modalitatea de calcul detaliata a salariului, fluturasului de salariu?
Art. 160 C.mun.
Salariul cuprinde salariul de bază, indemnizaţiile, sporurile, precum şi alte adaosuri.

Cred ca puteti invoca acest articol.

Alte discuții în legătură

Fac parte din personalul contractual ? oanaportar oanaportar Managerii care conduc institutii publice incheie contracte de management cu ordonatorii principali de credite. In schimb, salariatii institutiilor pe care ... (vezi toată discuția)
Care prevederi legale au prioritate ? oanaportar oanaportar Se emit o H.G. si o OUG. OUG a fost emisa inaintea H.G. Ambele au ca subiect salarizarea. 1. - care dintre ele are putere mai mare ? Adica, care din ... (vezi toată discuția)
Oug 83 /2014 sexu sexu oug 83/2014 ne afecteaza,ne priveste pe noi care suntem salariati la cfr calatori ?:( (vezi toată discuția)