avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Evaziune fiscala si pedepsele
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Evaziune fiscala si pedepsele

Am o intrebare ca nu inteleg ce pedeapsa primesc cei care nu au platit impozite?
Aici :

[ link extern ] #

scrie ca: "În caz contrar, ANAF emite o decizie de impunere: pentru orice venituri constate de organele fiscale, a căror sursă nu a fost identificată, se impune cota de impozit de 16%, la care se adaugă dobânzile şi penalităţile."

Nu inteleg nu risca si inchisoare? In ce caz sau la cati bani risca inchisoare?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:30, 23 August 2015
Curtea Constitutionala a admis, recent, ca neconstitutionala o prevedere din legislatia fiscala care stabilea pedeapsa cu inchisoarea de la un an la trei ani sau cu amenda pentru retinerea si nevirarea la buget a impozitelor sau contributiilor cu retinere la sursa.

In acest caz, potrivit art. 219 alin. 1 lit.p C.proc.fisc. , constituie contravenţie "reţinerea şi nevărsarea în totalitate, de către plătitorii obligaţiilor fiscale, a sumelor reprezentând impozite şi contribuţii cu reţinere la sursă, dacă nu sunt săvârşite în astfel de condiţii încât, potrivit legii, să fie considerate infracţiuni".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intarziere plata impozite anaf societate agricola peste 30 zile sanctiuni infractiune?!? gatanmarius gatanmarius Buna ziua! Care sunt sanctiunile(contraventii, infractiune?!?!:O) daca o societate agricola intarzie plata contributiilor pentru ANAF?(16% pentru venitul din ... (vezi toată discuția)
Lămuriri legate de o decizie a curţii constituţionale elenagabi elenagabi Vă rog să mă ajutaţi cu o clarificare în următoarea problemă. Administratorul firmei la care lucrez nu a plătit de ani de zile contribuţiile sociale ... (vezi toată discuția)
Evaziune fiscala si noi pedepse brenduta brenduta Constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la un an la 6 ani retinerea si nevarsarea, cu intentie, in cel mult 30 de zile de la scadenta, a ... (vezi toată discuția)