avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... VANZARE SPATIU COMERCIAL
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

VANZARE SPATIU COMERCIAL

Buna ziua! Va solicit ajutorul pt gasirea unei solutii intr-o problema mai deosebita. In anul 1995, mama lucra la o societate, de la care a cumparat, in rate, un spatiu comercial, dar, dupa achitarea ultimelor rate, societatea nu a anuntat la Cartea Funciara achitarea lui integrala si, luna trecuta, cand mama s-a prezentat la notar, cu contractul de vanzare-cumparare al spatiului, pt perfectarea actelor de vanzare a lui catre un client, Biroul Notarial a fost anuntat ca spatiul respectiv figureaza in evidenta Biroului de Carte Funciara ca fiind neachitat integral.
In anul 2011, a fost efectuat cadastrul spatiului comercial, dar, pt rezolvarea problemei, cei de la Cartea Funciara au solicitat mai multe acte de la fostul director al societatii de la care a cumparat mama spatiul comercial. Precizez ca fosta societate a fost preluata de catre alta societate la care este director chiar fostul director al societatii desfiintate.
La rugamintea mamei, directorul a dat o declaratie in urma careia rezulta faptul ca mama nu mai avea datorie niciun leu catre societatea desfiintata care i-a vandut spatiul, dar aceasta declaratie nu a fost suficienta pt functionarii de la Cartea Funciara, iar directorul nu mai gaseste documentele solicitate, acestea pierzandu-se, probabil, prin arhive mai vechi. Din aceasta cauza, mama (nu mai are chitantele achitarii in rate) asteapta de 3 saptamani o rezolvare a situatiei si nici notarul nu ne poate ajuta altfel.
Va rog, din suflet, indicati-mi o alta cale legala pt a rezolva cat mai rapid problema la Cartea Funciara, in vederea vanzarii spatiului.
Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 24 August 2015
ContSters329214, utilizator

Alte discuții în legătură

Lipsa adeverinta imobil achitat integral. probleme cadastru, carte funciara robertnst robertnst Buna seara, Se da urmatoarea speta: Am un contract de vanzare-cumparare realizat intre mine si o societate comerciala, pentru un imobil, datat in 1998 la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am cumparat un apartament acum 3 ani si acum vreau ... Nicxus Nicxus Buna ziua, Am cumparat un apartament acum 3 ani si acum vreau sa il vand. Dupa o perioada in care am cautat potentiali cumparatori am gasit in cele din urma ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare Lumiz Lumiz La semnarea contractului de vanzare cumparare a unui apartament ipotecat extrasul din xartea funciara trebuie sa fie fara obligatii. Mentionez ca am semnat un ... (vezi toată discuția)