avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract- nerespectare termen
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract- nerespectare termen

BUNA ZIUA
Am semant acum 6 luni un antecontract de v-c in calitate de cumparator -pt un teren pe care urmeaza a fi edificata o casa ( terenul are un proprietar ce se obliga sa construiasca o casa - sa incheie un contract cu un constructor. Casa urmeza sa fie intabulata pe numele proprietarului terenului si pe urma cu toate actele in regula vanduta mie.
In momentul de fata au trecut 6 luni: casa e construita si finisata in proportie de 95 %, (nu are utilitai). Nu s-a facu receptia lucrarilor pt a fi intabulata pe numele proprietarului terenului, ( va mai dura cateva saptamani sau mai mult)
Problema: eu nu mai pot astepta decat 2 sap pt ca la randul meu am incheiat un antecontract de v-c in calit de vanzator pentru apartamentul meu- din banii respectivi imi achit casa. Avand in vedere ca au trecut 6 luni -(asa a fost intelegerea si cu ei) ei nu sunt dispusi sa mai astepte mai mult de 2 sap. Pierd cumparatorii nu mai am cu ce plati casa.
Cum ma sfatuiti sa procedez sa nu pierd casa , dar nici sa vand apartamentul si sa ma trezesc ca anu am acte pe casa si sa vanda la altcineva casa ( oricum e un antecontract ca sunt obligati mie sa mi-o vanda - dar ma tem si cu asta sa nu le imbarlige cumva :)
Ca sa fie mai simpla treaba as putea sa cumpar terenul ( nu e o valoare mare) si sa inchei pe numele meu cu constructorul contract si sa imi vand apartamentul chiar daca nu e gata casa ?
Va multumesc

Alte discuții în legătură

Cumparare casa neconstruita inca dozer dozer Buna ziua, Sunt in cautarea unei case si am gasit urmatoarea oferta: Teren existent in proprietatea constructorului, care intentioneaza constructia unei ... (vezi toată discuția)
Prescriere antecontract v.c.apartament elicrist elicrist buna ziua, va rog un sfat-- ce demers trebuie sa fac pentru a evita prescrierea unui antecontract v-c.(in octombrie se implinesc 3 ani de la data la care un ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare cumparare inscris in cf boancamaria boancamaria buna ziua va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: am cumparat un apartament dar antecontractul de vanzare cumparare nu e autentificat notarial as dori ... (vezi toată discuția)