avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Certificat ISO 9001 2008
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Certificat ISO 9001 2008

Buna ziua,

Am nevoie de certificare ISO 9001. Sunt atatea firme care emit astfel de certificate. Care ar fi principalul criteriu in alegerea unei anumite firme? Am inteles ca si firmele emitente sunt acreditate de catre cineva si nu as vrea sa ma trezesc ca platesc cateva sute de euro pentru un carton printat color.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: icoman , utilizator 14:19, 4 Aprilie 2022
Printre principalele criterii in alegerea unui organism de certificare sunt renumele firmei si numele clientilor certificati, in niciun caz numarul de firme certificate.
Avand in vedere ca lucrez in domeniu de peste 15 ani va recomand un organism care are sediul central la Londra iar pe cel din Romania in Soseaua Iancului, Nr. 31, Et.3, 021716 Bucuresti Romania.;)
Suntem certificati din 1997 cu ei si va garantez ca veti fi satisfacuti de serviciile lor in domeniul calitatii, mediului, OHSAS si altele.
Mai sunt si alte organisme romanesti care fac certificari dar va sfatuiesc sa evitati rac si uv.
Alegerea unei firme care sa va certifice nu este una usoara, insa, asa cum ati intuit bine, principalul criteriu este acreditarea firmei. Daca vreti sa mergeti la sigur, alegeti una din firmele care apar cu acreditare pe site-ul Renar Romania, care este organismul national de acreditare. Sunt 27 firme :[ link extern ] /
Alegeti cateva din lista respectiva, in special cele care sunt in aria dvs. geografica, desi nu e obligatoriu. Insa cred ca daca firma e aproape de dvs., comunicarea este mai facila. Solicitati mai multe oferte, 2-3, purtati discutii preliminare cu macar 2 firme si vedeti cine va castiga increderea, cu cine comunicati cel mai bine... Procesul certificarii este unul foarte lung, complex si care va cere multa atentie la detalii si multa rabdare si e bine sa aveti un partener de discutii disponibil si care va poate ajuta cu multe informatii.
In final, alegerea cred ca se va baza pe : acreditare, pret, comunicare si incredere.
Succes !
P.S.Daca doriti totusi o recomandare, va pot da un mesaj personalizat.
Conform legislatiei in vigoare nu este obligatoriu ca o firma sa fie certificata pe sisteme de management calitate, mediu, ohsas de organisme de certificare acreditate RENAR.
La licitatiile publice pot participa si firme care detin certificate eliberate de organisme neacreditate RENAR.
E adevarat, eu am subliniat acreditarea Renar doar pentru maxima siguranta !
Puteti alege un organism national care este acreditat Renar sau puteti obtine certificarea cu un organism international si fiind membru IAF, automat este recunoscuta la nivel national (adica Renar) prin reciprocitate de catre organismele abilitate.
Noi am obtinut certificarea cu ESQ CERT care sunt organism international. Cand am participat la licitatii nu am intampinat nici un fel probleme.
P.s. Acum este in vigoare ISO 9001:2015, spor!

Alte discuții în legătură

Certificarea iso 9002 ºi iso 9001 si accidentul de munca.... geolovelife geolovelife Certificarea ISO 9002 şi ISO 9001 a unei Societati Comerciale din Romania poate fi afectata de catre producerea unui accident de munca colectiv in ... (vezi toată discuția)
Certificare iso acreditata sau neacreditata? hihahi hihahi Va salut. Intentionez sa achizitionez un certificat ISO (defapt 2, ISO 9001 si ISO 14001) necesare participarii la licitatii de constructii. Am ceva oferte ... (vezi toată discuția)
Certificate iso Ana PPZ Ana PPZ Buna dimineața , Exista obligativitatea ca societățile de acreditare ISO din România sa fie acreditate RENAR pentru a putea participa la licitațiile ... (vezi toată discuția)