avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Certificarea ISO 9002 ºi ISO 9001 si accidentul de ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Certificarea ISO 9002 ºi ISO 9001 si accidentul de munca....

Certificarea ISO 9002 şi ISO 9001 a unei Societati Comerciale din Romania poate fi afectata de catre producerea unui accident de munca colectiv in cadrul acitivitatii firmei in ceea ce priveste nerespectarea Legii 319 /2006 de catre firma ?
Care este institutia careia trebuie sa ma adresez pentru a face plangere in acest caz ?
Cel mai recent răspuns: DespinaLupu , utilizator 17:38, 29 Noiembrie 2012
Plangere pt ce?
Plangere pentru retragerea Certificarilor ISO 9002 şi ISO 9001.
Ma gandesc aici ca nu poti avea "produse" de nota 10 omorand angajatii.
Ar fi ilogic sa se intample asa si tocmai de aceea cred ca exista niste reglementari specifice in cadrul acordarii certificarilor ISO 9002 şi ISO 9001 privind respectarea SSM.
In cadrul certificarii ISO, echipa care a facut certificare a emis niste documente, iar angajatorul a semnat procedurile, certificand astfel ca sunt indeplinite anumite conditii, inclusiv masuri specifice ssm (exemplu: intocmire instructiuni ssm, existenta unor planuri de evacuare, planuri de alarmare chimica, echipe d einterventie, etc., existenta unui control tehnologic pe flux, periodicitate analize chimice/ fizice, etc. la produse finite, materii prime si materii intermediare, etc.).
Prin inregistrarea de catre firma a unui accident de munca colectiv, cu siguranta s-au incalcat normele ssm (Legea nr. 319/ 2006 - vezi cauzele producerii evenimentului, mentionate in PV de cercetare) si automat s-au inregistat neconformitati, motiv pentru care, este posibil sa nu mai fie indeplinite toate procedurile de certificare, de unde si retragerea certificatelor ISO de catre firma de certificare, dar si neincrederea clientilor firmei.
Pentru recertificare, trebuie luata legatura cu firma de audit si sa se incheie un nou contract de audit.
Foarte buna raspunsul. Multumesc. Dar....unde gasesc eu firma de audit care s -a ocupat de certificarea acestei firme? :-/
Certificatul prin care firma a fost auditata este semnat de catre firma de audit.
O firma de audit (de exemplu SIMTEX) poate certifica in numele unui auditor extern (firma cu recunoastere internationala, de exemplu: Tuv.), daca a fost acreditata national, de organismul de acreditare.
Certificare ISO s-a facut in baza unui contract de prestari servicii, semnat de catre firma care a inregistrat AM si firma de audit. Retragerea certificatului ISO nu poate fi facuta decat de catre firma de audit care a facut certificarea.

Alte discuții în legătură

Competente floriontehnic floriontehnic dupa absolvirea unui curs ssm de 224 ore,persoana respectiva poate efectua audit ssm?daca da ,de care (vezi toată discuția)
Audit ssm floriontehnic floriontehnic o persoana care a absolvit un curs postunuversitar de 180 ore (evaluator riscuri) ce competente are in realizarea auditului ssm? multumesc! (vezi toată discuția)
Iso 45001 MatiesiAlin MatiesiAlin Buna ziua, Sunt nou pe post si treaba mea este imprelemtarea standardului nou ISO 45001. Inca nu am facut nici un curs.(urmeaza) Intrebarea mea ... niste ... (vezi toată discuția)