avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Ajustare TVA - terenuri
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Ajustare TVA - terenuri

Buna ziua,

Daca o persoana juridica vinde unei alte persoane juridice un teren construibil, terenul a fost achizitionat cu TVA in anul 2008, TVA care a fost dedusa in intregime.
La vanzare trebuie ajustata TVA, insa cum se realizeaza ajustarea? Din codul fiscal nu am inteles dc perioada de ajustare este de 5 sau 20 de ani si cum se face mai exact ajustarea?

Multumesc,


Alte discuții în legătură

Vanzare apartament cu sau fara tva deacroxana deacroxana Conform Codului Fiscal un apartament este considerat nou pana la data primei ocupari. De aici ar rezulta ca daca pe urma vrem sa vindem apartamentul se poate ... (vezi toată discuția)
Vanzarea cladire di teren. tva? inlineasofa inlineasofa O societate comerciala a cumparat in anul 2005 de la o persoana juridica o cladire si o suprafata de teren construibil. In cursul anului 2006 s-au adus unele ... (vezi toată discuția)
Ajustarea tva la vanzarea unui imobil arp arp Buna ziua, societatea a achizitionat in 2007 un imobil nou construit de la o alta persoana juridica, aplicandu-se taxarea inversa. In 2009 intentionam sa ... (vezi toată discuția)