avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Vanzarea cladire di teren. Tva?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Vanzarea cladire di teren. Tva?

O societate comerciala a cumparat in anul 2005 de la o persoana juridica o cladire si o suprafata de teren construibil. In cursul anului 2006 s-au adus unele imbunatari acestei cladiri , inregistrate in evidenta contabila ca o crestere a valorii cladirii respective. Precizez ca valoarea imbunatatirilor este mai mica de 50% din valoarea de piata a cladirii. In anul 2011 societatea intentioneaza sa vanda unei persoane juridica parte de cladirea si o parte din teren. Intrebarea mea este daca vanzarea intra in categoria operatiunilor scutite de taxa, conform art 141 alin (2) lit. f din Codul fiscal, asa cum a fost modificat prin OUG 106/2007 si, in consecinta voi intocmi factura fara TVA?


Cel mai recent răspuns: inlineasofa , utilizator 22:35, 11 Iulie 2011
daca terenul si cladirea formeaza un singur corp funciar, iar valoarea cladirii este mai mare decat cea a terenului, puteti vinde in regim de scutire.
in aceste conditii va trebui sa ajustati taxa dedusa aferenta modernizarii cladirii, care expira in 5 ani (60 de luni) de la finalizarea lucrarii.
avand in vedere ca suntem in anul 2011, aceasta perioada de ajustare s-ar putea sa fi expirat sau sa mai fi ramas cateva luni.
Cand a fost cumparat in anul 2005 era un singur corp funciar (o singura carta funciara) dar in anul 2008 am facut un act de parcelare si acum sunt 2 carte funciare.
Dar acum trebuie sa facem inca o parcelare pentru parte pe care vindem si parte care remane noi.
In aceste conditii este scutita de TVA?
vreti sa spuneti ca terenul si cladirea pe care doriti sa le vindeti au numere cadastrale diferite?
sau vindeti cladirea si terenul aferent si un alt teren?
Cladirea si terenul au numere cadastrale diferite

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva vanzare cladiri el masri elena el masri elena Am vandut o cladire cu teren aferent (acelasi numar cadastral , valoarea terenului din contabilitate mai mica decat valoarea cladirii) fara tva in septembrie ... (vezi toată discuția)
Vanzare de teren ocupat de o cladire cu sau fara tva? Altheea Altheea Buna ziua, Va rog mult sa ma sfatuiti in urmatoarea problema. Este vorba de vanzarea unui imobil si a terenului pe care acesta se afla. Terenul si imobilul ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil de pe firma catre persoana fizica prest prest Buna ziua O societate a achizitionat in 2004 un imobil de la o persoana fizica. Mentionez ca,imobilul este monument istoric. Acum doreste sa-l vanda tot ... (vezi toată discuția)