avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Absente nemotivate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Absente nemotivate

Buna ziua...in cazul unei salariate angajate din data de 27.06.2015 care incepand cu 04.08.2015 nu s-a mai prezentat la servici iar in momentul cand a fost sunata a spus ca v-a aduce CM ....nu a facut acest lucru pana in ziua de azi 26.08.2015....ce ar trebui facut pentru a inceta contractul de munca(precizez ca nu este in perioada de proba deoarece contractul este pe perioada determinata si a expirat perioada de proba)) ??
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:15, 26 August 2015
Puteti incepe procedura de cercetare disciplinara a salariatei in cauza. In acest caz, pasii necesari efectuarii cercetarii disciplinare sunt:
- intocmirea referatului de sesizare;
- constituirea comisiei insarcinate cu efectuarea cercetarii (sau persoana imputernicita de angajator);
- convocarea autorului faptei la efectuarea cercetarii disciplinare. Convocarea va cuprinde obiectul, data, ora si locul intrevederii.
- ascultarea salariatului;
- intocmirea raportului efectuarii cercetarii disciplinare;
- emiterea si comunicarea deciziei de sanctionare.

Un dosar de cercetare disciplinara va cuprinde:
- referatul de sesizare privind savarsirea abeterii disciplinare
- decizia de numire a comisiei de cercetare disciplinara sau a persoanei imputernicite, care va cuprinde aspectele privind atributiile acesteia, durata cercetarii etc.
- procesul-verbal al comisiei care va contine si propunerea de sanctionare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere cim prin absente nemotivate cioc natalia cioc natalia Buna ziua, Care sunt pasii care trebuie urmati pentru inchiderea unui CIM prin absente nemotivate? Daca se poate si un model. Va multumesc! (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara mihaela_1968 mihaela_1968 Daca in urma unui incendiu s-a facut o cercetare de catre colegii de la Protectia Muncii si s-au gasit persoanele vinovate (care au dat declaratii scrise), se ... (vezi toată discuția)