avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale expirare mandat administratori SA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

expirare mandat administratori SA

Am fost administrator la o Societate pe Actiuni, madadul a expirat de curand.Societatea nu mai are activitate comerciala de doi ani cu acordul actionarilor majoritari. Sunt actionar in societate dar nu majoritar. Avand in vedere ca nu mai doresc sa fiu administrator si faptul ca in ultimii doi ani am convocat AGEA de mai multe ori unde am cerut schimbarea administratorului , mai trebuie sa convoc AGEA sau actionarii majoritari trebuie sa convoace AGEA pentru numirea altui administrator ? Va multumesc...
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 18:27, 13 Iulie 2009
Societatea mai are si alti administratori sau erati administrator unic?
Suntem doi administratori si a expirat mandatul in acelasi timp.
Ok, atunci s-a facut vreodata convocare cu mentionarea ca expira mandatul administratorilor si trebuie numiti altii?
Am facut convocari in ultimii doi ani in care ceream schimbarea administratorilor sau dizolvarea societatii avand in vedere ca nu mai avem activitati comerciale. In urma convocarilor nu am reusit sa adunam majoritate si astfel s-a amanat orice decizie.Convocare cu mentiunea ca expira mandatul nu am facut.....
Din legea societatilor comerciale:
Art. 137^2 - (1) În caz de vacanţă a unuia sau a mai multor posturi de administrator, dacă prin actul constitutiv nu se dispune altfel, consiliul de administraţie procedează la numirea unor administratori provizorii, până la întrunirea adunării generale ordinare a acţionarilor.

(2) Dacă vacanţa prevăzută la alin. (1) determină scăderea numărului administratorilor sub minimul legal, administratorii rămaşi convoacă de îndată adunarea generală ordinară a acţionarilor, pentru a completa numărul de membri ai consiliului de administraţie.

(3) În cazul în care administratorii nu îşi îndeplinesc obligaţia de a convoca adunarea generală, orice parte interesată se poate adresa instanţei pentru a desemna persoana însărcinată cu convocarea adunării generale ordinare a acţionarilor, care să facă numirile necesare.


Problema este ca in acest moment societatea practic nu mai are administratori. Fie cenzorii fie asociatii (are detin impreuna sau separat cel putin 5%) trebuie sa convoace AGA pentru regularizarea situatiei. Desigur ca, societatea neavand activitate, impedimentele sunt minime la acest moment, dar ar fi totusi indicat sa nu fie lasata de izbeliste...

Alte discuții în legătură

Suspendare din functie administrator unic etta etta Actionarul majoritar al unei SA il poate suspenda din functie pe administratorul unic? (vezi toată discuția)
Societate fara administrator? mona75 mona75 Va rog sa ma lamuriti daca este posibil in urmatoarea problema Suntem mai multi asociati la un SRL . Asociatul X vinde partile sociale celorlanti asociati , ... (vezi toată discuția)
Aga boggieuk boggieuk As dori sa va intreb care sunt pasii care trebuie urmati pentru constituirea unei Asociatii Generale a Actionarilor (sau o forma de asociatie echivalenta) ... (vezi toată discuția)