avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Autorizare-reautorizare constructie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Autorizare-reautorizare constructie

Buna ziua. Problema mea este urmatoarea, va rog.
Am obtinut o autorizatie de construire in martie 2013 pentru P+M, dar din lipsa de bani a trebuit sa reautorizez pe alt proiect doar P in octombrie 2013 ( valabil 24 luni, deci inca valabil ). Am terminat constructia, dar fiind o casa mai mica ( 60 mp ), ne-am hotarat sa mai construim 45 mp. Cel de la urbanism insa refuza sa ne mai re-autorizeze ( motivele le veti vedea mai jos ):
* nu exista PUZ pentru zona in care am construit ( si vrem sa extindem constructia )
* certificatul de urbanism si autorizatia/reautorizatia ne-au fost emise conform PUG si hotarare de consiliu local

Mentionez ca certificatul si autorizatia/re-autorizatia au fost emise de o persoana care intre timp s-a pensionat. Persoana cea noua de la urbanism refuza sa ne mai emita o noua reautorizare pentru extindere ( nu stiu daca este denumirea corecta ), motivand lipsa PUZ-ului. Dar in acest timp, a emis autorizatie de construire pentru vecinul meu, motivand un certificat de urbanism vechi detinut de vecin si prelungit.

Ce pot face in acest caz? Am tot dreptul sa obtin autorizatia pentru extindere, tinand cont ca am deja o autorizatie inca valabila, chiar daca nu exista PUZ? Care PUZ probabil ca se va realiza intr-un viitor? Pot sa construiesc cei 45 mp fara sa mai solicit momentan autorizatie?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: nicolmihai , utilizator 13:16, 26 August 2015
Nu v-as sfatui sa construiti fara autorizatie deoarece, este supus demolarii+amenda.
Nici nu vreau sa construiesc fara autorizatie. Vreau doar sa stiu daca pe baza actualei autorizatii pot depune pentru reautorizare, adica este in limita legii, chiar daca nu exista PUZ ( repet, autorizatia a fost obtinuta conform PUG si hotarare consiliu local ). In plus, vecin cu mine gard in gard a obtinut in aceasta perioada autorizatie de construire, aceleasi probleme legate de PUZ sau ma rog lipsa lui. Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie constructie ioneliya38 ioneliya38 buna ziua,daca detin 2000 mp teren extravilan agricol,pot obtine autorizatie de constructie?multumesc (vezi toată discuția)
Teren intravilan pasune cosnel cosnel Detin 600 mp teren intravilan cu categorie de folosinta pasune pe care doresc sa construiesc locuinta. Prin PUZ terenului i s-a aprobat destinatia de ... (vezi toată discuția)
Puz sector 2 bucuresti- expirat MiricaG MiricaG Buna ziua. Detin un teren in sectorul 2 Bucuresti. Suprafata teren: 190 mp din care 45 mp casa batraneasca. Pana in anul 2015 puteam conform ... (vezi toată discuția)