avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... venit completare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

venit completare

Buna ziua,
Dupa incetarea platii indemnizatiei de somaj, in conditiile Legii nr. 76/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, persoana concediata(concediere din cadrul unei societati nationale)beneficiaza de un venit de completare timp de 12 luni. in cazul in care se angajeaza , beneficiaza in continuare de acel venit de completare integral ?Dar daca in cadrul societatii unde ma angajeaz dupa o perioada de timp trec prin alt proces de concediere ce se va intampla cu acest venit de completare ?Multumesc.

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:59, 27 August 2015
OUG 36/2013
Art. 8
(1) Venitul lunar de completre prevazut la art. 7 lit. b) se stabileste odata cu indemnizatia de somaj si este egal cu diferenta dintre castigul salarial individual mediu net pe ultimele 3 luni inainte de concediere, stabilit pe baza clauzelor din contractul individual de munca, dar nu mai mult decat castigul salarial mediu net pe economie din luna ianuarie a anului in care s-a efectuat concedierea, comunicat de Institutul National de Statistica si nivelul indemnizatiei de somaj.
(2) Venitul de completare prevazut la art. 7 lit. b) se acorda lunar pe perioade stabilite diferentiat, in functie de conditiile prezentei ordonante de urgenta, dupa cum urmeaza:
a) 12 luni, pentru persoanele care au o vechime in munca cuprinsa intre 3 ani si pana la 10 ani;
b) 20 de luni, pentru persoanele care au o vechime in munca cuprinsa intre 10 ani si pana la 15 ani;
c) 22 de luni, pentru salariatii care au o vechime in munca cuprinsa intre 15 ani si pana la 25 ani;
d) 24 de luni, pentru salariatii care au o vechime in munca de cel putin 25 de ani.
(3) Dupa incetarea platii indemnizatiei de somaj, in conditiile Legii nr. 76/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, persoanele concediate in conditiile prezentei ordonante de urgenta beneficiaza, pana la incheierea perioadei prevazute de alin. (2), de un venit lunar de completare egal cu diferenta dintre castigul salarial individual mediu net pe ultimele 3 luni inainte de concediere, stabilit pe baza clauzelor din contractul individual de munca, dar nu mai mult decat castigul salarial mediu net pe economie din luna ianuarie a anului in care s-a efectuat concedierea, comunicat de Institutul National de Statistica, si nivelul indemnizatiei de somaj la data incheierii platii indemnizatiei de somaj.

.....

Art. 12
(1) Persoanele care se reincadreaza in munca beneficiaza de 50% din venitul lunar de completare in urmatoarele situatii:

a) daca in perioada acordarii venitului de completare prevazut la art. 8 alin. (2) se incadreaza in munca, in conformitate cu prevederile legale in vigoare, la alti operatori economici decat cei de la care au fost disponibilizati, beneficiaza de plati, pana la expirarea perioadei prevazute la art. 8 alin. (2), in functie de suspendarea sau incetarea platii indemnizatiei de somaj;
b) daca in perioada acordarii venitului de completare prevazuta la art. 8 alin. (2) se incadreaza in munca, in conformitate cu prevederile legale in vigoare, la operatorii economici de la care au fost disponibilizati, pana la expirarea perioadei preazute la art. 8 alin. (2), daca la data incadrarii operatorii economici respectivi nu mai au capital majoritar de stat.
(2) In situatiile prevazute la ALIn. (1), venitul lunar de completare reglementat de acest alineat se acorda numai pe periOada lucraTa, iar ulterior acestei perioade se reia in plata, dupa caz, in conditiile prevazute la art. 8 alin. (1) sau la art. 8 alin. (3), pana la expirarea perioadei prevazute la art. 8 alin. (2).
(3) Daca in perioada acordarii venitului de completare, prevazuta la art. 8 alin. (2), persoanele beneficiare solicita inscrierea la una dintre categoriile de pensii prevazute de Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificarile si completarile ulterioare, plata venitului lunar de completare inceteaza la data acordarii dreptului de pensie, conform deciziei de pensie. Venitul de completare nu poate fi cumulat cu niciuna din categoriile de pensii prevazute de Legea nr. 263/2010, cu modificarile si completarile ulterioare.
(4) Persoanele concediate colectiv de la operatorii economici prevazuti la art. 1, daca se incadreaza in munca inainte de expirarea perioadei prevazute la art. 8 alin. (2) la unul dintre operatorii economici cu capital majoritar de stat avand ca obiect de activitate conservarea, inchiderea, ecologizarea si monitorizarea postinchidere a minelor sau la unul dintre operatorii economici prevazuti la art. 1, pentru activitati de conservare, inchidere, ecologizare si monitorizare postinchidere a minelor, beneficiaza pe perioada lucrata, pana la expirarea perioadei prevazute la art. 8 alin. (2), in functie de suspendarea sau incetarea platii idemnizatiei de somaj, de un venit lunar de completare egal cu jumatate din venitul lunar de completare prevazut la art. 8 alin. (1) sau, dupa caz, la art. 8 alin. (3).
(5) In situatiile prevazute la alin. (4), venitul lunar de completare reglementat de acest alineat se acorda numai pe perioada lucrata, iar ulterior acestei perioade se reia in plata, dupa caz, in conditiile prevazute la art. 8 alin. (1) sau la art. 8 alin. (3), pana la expirarea perioadei prevazute la art. 8 alin. (2).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venit de completare geoavocatnet73 geoavocatnet73 Buna seara.Am somaj + venit de completare din septembrie 2016.As dori sa stiu daca beneficiez de jumatate din venitul de completare deoarece ma angajez cu c.m ... (vezi toată discuția)
Venit de completare dana_gorj dana_gorj Buna ziua ,am fost disponibilzata in iunie 2015 de la o companie nationala,am beneficiat de indemnizatie de somaj si venit de completare ,la 31 mai 2016 ... (vezi toată discuția)
Oug nr.116 din 2006 CONSTANTIN LUCRETIA CONSTANTIN LUCRETIA urmeaza sa fiu disponibilizata in baza OUG 116/2006 de la locul de munca de munca (lucrez la aceasta intreprindere din 1994 ca angajata cu CIM pe perioada ... (vezi toată discuția)