avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Comunicarea intampinarii si a cererii reconventionale, ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Comunicarea intampinarii si a cererii reconventionale, timbraj

pe data de 13-07-2015 ( data postei ) am primit comunicare ca am calitatea de parat in intr-un proces civil , pe data de 06-08-2015 ( data postei ) am trimes intampinare si cerere reconventionale ,pentru care nu am primit nimic am inteles ca potrivit proceduri trebuie sa promesc o instiintare ca s-a comunicat reclamantilor acesta intampinare , si care este suma care trebuie sa o platesc reprezentand taxe judiciare pentru cererea reconventionala . Mentionez ca pe data 01-09-2015 este primul termen ,ce pot sa fac in acest caz?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 22:53, 30 August 2015
Conform art.201(2)NCPC"Intampinarea se comunica de indata reclamantului ,care este obligat sa depuna raspuns la intampinare in termen de 10 zile de la comunicare.Paratul va lua la cunostinta de raspunsul la intampinare de la dosarul cauzei."Cererea reconventionala se taxeaza conform art.3 din OUG nr.80/2013 privind taxele judiciare de timbru.
Mergeti la arhiva instantei si vedeti care este stadiul procedurii.

In mod normal a fost comunicata catre reclamant daca s-a fixat termen de judecata. Dvs prin citatie nu vi s-a pus in vedere cuantumul taxei de timbru ?
termenul de 01-09-2015 il stiu din "portalul instantelor" dar eu nu am primit nici o citatie
Este cel mai probabil un termen administrativ la care se va verifica stadiul procedurii.

Daca era termen de judecata ati fi primit citatie.
Ultima modificare: Duminică, 30 August 2015
AV. GABRIELA GERBER, Avocat
Intervenţie moderator

Vă rog să aveţi amabilitatea să postaţi toate întrebările pe care le aveţi în legătură cu un subiect într-un singur topic, nu în zece. Mulţumesc anticipat.

Gabriela PIntea

timpuriu a scris:
citarea partilor intr-un proces civil se face prin posta cu comfirmare de primire? mentionez ca sunt parte intr-un proces care prima sedinta este pe 01-09-2015 asta am vazut pe portalul instantelor dar nu am primit nici o citatie


Av-SfabuAndra a răspuns:
Buna ziua,

Daca ati descoperit de pe portalul instantei ca sunteti parat intr-o cauza civila, veti fi citat si vi se va comunica o copie dupa cererea de chemare in judecata a reclamantului precum si dupa celelalte inscrisuri depuse (daca exista) printr-un agent procedural. Trebuie sa primiti citatia cu cel putin 5 zile inainte de termenul fixat. Daca o primiti cu mai putine zile inainte, sau deloc, aveti optiunea de a nu va prezenta sau de a va prezenta (personal sau prin reprezentant) si sa invocati exceptia nelegalei citari (si sa solicitati o amanare) care poate fi invocata doar la termenul de judecata imediat urmator la care a fost legal citata sau prezenta (daca nu va prezentati) sau la termenul la care nu ati fost legal citat, dar sunteti totusi prezent. Daca va prezentati si nu invocati exceptia, neregularitatea de citare va fi acoperita.



danpopescu2011 a răspuns:
Procedura de citare este reglementata de art.163 NCPC.
ART.159 NCPC-"Citatia si celelalte acte de procedura, sub sanctiunea nulitatii ,vor fi inaintate partii cu cel putin 5 zile inaintea termenului de judecata.In cazurile urgente sau atunci cand legea prevede in mod expres ,judecatorul poate dispune scurtarea termenului de inmanare a citatiei ori actului de procedura,despre aceasta facandu-se mentiune in citatie sau in actul de procedura."Conform art.160 NCPC daca citatia sau alt act de procedura nu au fost primite sau au fost primite intr-un termen mai scurt decat cel prevazut la art.159 ori exista o alta cauza de nulitate privind citatia sau procedura de inmanare a acesteia,procesul se amana, la cererea partii interesate.



Car3men a răspuns:
Posibil sa fie termenul administrativ, ceea ce ati vazut pe portal.

Pentru acesta nu se emit citatii, deoarece nu se judeca in sedinta publica. Este fara participarea partilor, pe camera de consiliu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen raspuns reclamant _Alin_ _Alin_ Zilele acestea am fost plecat de acasa, iar cand am revenit acasa, am constatat ca am primit o intampinare. In conformitate cu art. 201 (2) din ncpc, ... (vezi toată discuția)
Raspuns intampinare timpuriu timpuriu am facut cerere reconventionala ,reclamanti /parati au facut intampinare la acesta cerere ( am vazut intampinare in dosar aflat la arhiva ) am primit citatie ... (vezi toată discuția)
Instanþa nu a fixat încã primul termen andrufl andrufl Buna ziua, Acum cateva luni am introdus o actiune de avacuare a unor bunuri aflate pe proprietatea mea. Cam la doua luni, am primit de la instanta o ... (vezi toată discuția)