avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... informatie -divorț cu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

informatie -divorț cu minor

Buna ziua.Eu si sotul meu vrem sa divortam.Motivul Infidelitate.Suntem impreuna de 9 ani,si suntem casatoriti de 4 ani.Avem impreuna un copil.Eu lam inselat,acum el ma ameninta avand in vedere ca nu muncesc imi va lua copilul si nu imi va permite sa parasesc teritoriul Romaniei niciodata.Noi am locuit in Italia impreuna pina in iunie 2015 acum sunt in tara si eu si copilul,a spus ca va veni sa bage divort pentru ca amandoi vrem asta .As vrea sa stiu daca este posibil sa imi ia copilul pentru faptul ca lam inselat si ca nu muncesc momentan.
Faptul că l-aţi înşelat nu e motiv de a se stabili domiciliul copilului la dânsul.Cu serviciul poate fi un motiv, dar până la proces, puteţi să vă angajaţi sau, poate aveţi sprijin material din partea familiei dvs., chiar dacă nu lucraţi momentan.
În schimb, veţi avea autoritate părintească comună şi DA, poate să vă facă greutăţi cu ieşirea din ţară cu copilul.
Ce vârstă are copilul? Contează și opinia copilului, care poate fi ascultat dacă judecătorul consideră că opinia acestuia poate fi relevantă.
~ Conținut șters la cerere ~
copilasul are 5 anisori
Buna ziua. Inteleg ca sunt emotii puternice la mijloc si ca exista si un copil. In acest moment, dupa cum s-a exprimat sotul dvs, el este tentat sa va "pedepseasca" pentru suferinta lui folosindu-se de copil. Un proces in instanta este cadrul cel mai potrivit pentru confuzia planurilor (emotional cu situatia juridica) si din pacate alimenteaza furia si frustrarea partilor. Paralel cu procesul in instanta care clarifica aspectul juridic puteti demara procedura medierii pentru ca dvs sa va eliberati si de povara emotionala ce va impiedica sa ganditi rational in ceea ce va priveste si in ceea ce il priveste pe copil care nu trebuie sa suporte consecintele faptelor parintilor lui.
Un alt avantaj al medierii este ca intelegerea cu privire la copil (custodie, program, domiciliu, etc) depusa la instanta scurteaza procesul si ii lasa judecatorului mai putine capete de judecat.
Ultima modificare: Luni, 31 August 2015
BIROU DE MEDIATOR - IULIA CRISTINA UTA, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie copil alinalita alinalita Buna ziua.Eu si sotul meu ne confruntam cu o situatie dificila.Sotul meu are din prima casatorie un baietel de 6 anisori jumatate,ei divortand cand baiatul ... (vezi toată discuția)
Divort bisacorina bisacorina vreu sa divortez de sotul meu care el este plecat in starainatate de 6 ani.avem un copil de 12 ani impreuna copilul este in grija mea,eu nu am servici ... (vezi toată discuția)
Grija in privinta schimbarii domiciliului minorului adania adania Buna ziua,am o ma.re intrebare si grija, as avea nevoie de putin sprijin Sunt divortata,am un copil de 10 ani care este in grija mea,incredintat de ... (vezi toată discuția)