Tocmai am semnat un contract de angajare, e primul meu job. Pe langa toate hartiile pe care le-am semnat, mi-au spus ca am timp o saptamana sa le aduc copie dupa certificatul de nastere, diploma de bac si un extras de cont (cont pe care il am deja la banca cu care au ei contract).
Inteleg sa-mi ceara numarul de cont, ca sa stie unde baga salariul, dar de ce extras de cont?
Fiindca angajatorul are nevoie de un act oficial emis de banca care sa certifice existenta contului dvs.Tocmai pentru a se evita situatia cint numarul de cont este eronat si bani de salariu sint trmisi in alta parte.
pt asta poate prezenta o chitanta de depunere sau un alt document. Oricum, angajatorul nu are nicio raspundere pt banii trimisi aiurea daca angajatul a indicat un alt cont.
În cazul plății salariului prin bancă, este legal ca angajatorul să vă solicite un extras de la bancă, sau un document emis de către bancă din care să reiasă titularul contului și contul IBAN. El nu are nevoie de tranzacțiile efectuate de dumneavoastră, ci doar de antetul extrasului, cu datele de identificare, dumneavoastră putând blura tranzacțiile efectuate.