avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 420 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Incalcare drept proprietate comuna
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Incalcare drept proprietate comuna

Buna ziua

Subiect.

Se incalca dreptul la proprietate comuna prin obstructionarea ,blocarea si refuzul punerii in scopul si destinatia pentru care au fost contruite a doua spatii comune ?1.Hol acces Tablou sigurante electrice -printr-o usa metalica cu cheie.
2.Schimbarea destinatiei Ghenei de gunoi in spatiu de depozitare obiecte personale.
Am adus la cunostinta scris cu nr de inrg Asociatie cerand punerea in legalitate a acestor spatii.
Raspunsul Asociatiei a fost urmatorul:(tot scris)
Am adus la cunostinta proprietarului in cauza ca actiunea sa este ilegala ,si ca Asociatia se exonereaza de orice amenzi sau penalizari in cazul in care acestea vor aparea si ''Vecinul'' in cauza isi asuma aceasta responsabilitate in fata comitetului executiv prin refuzul punerii in scopul si destinatia pentru care au fost concepute
Intrebare :
Cum trebiue sa procedez mai departe? (deja am facut sesizari catre Primarie sect 6,IGSU,ENEL,DIRECTIA SANATATE PUBLICA Bucuresti fara un raspuns deocamdata (5 zile)

Va multumesc si astept un raspuns.
Asociatia de proprietari / comitetul executiv, notifica persoana ce ocupa abuziv spatiul comun sa il elibereze in X zile.

Notificarea se trimite prin intermediul unui avocat sau executor judecatoresc.

Apoi, daca refuza in continuare, se poate deschide o actiune de evacuare, prin care se solicita si daune interese pe zile intarziere in eliberarea spatiului.

Hotararea astfel obtinuta este titlu executoriu si va putea fi pusa in aplicare printr-un executor judecatoresc insotit de politie. Cheltuielile de judecata vor fi recuperate de la cel in cauza. Daca refuza plata i se va putea pune poprire pe venituri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parti comune valceanul valceanul Buna ziua, Unde (la ce institutie) se poate semnala si cere mediere pentru faptul ca un proprietar a restrictionat accesul la partile comune si le foloseste ... (vezi toată discuția)
Ghena gunoi perete comun cu dormitor popov popov Salut, Locuiesc la parterul uni bloc a carui ghena de gunoi are 2 pereti comuni cu apartamentul meu (dormitor si sufragerie). Blocul este contruit dupa ... (vezi toată discuția)
Ghena blocului armeneasca armeneasca Blocul in care locuiesc, un bloc vechi din 1930, are o ghena cu burlan ce deserveste cele 5 etaje ale blocului, printr-o curte interioara. La subsolul blocului ... (vezi toată discuția)