avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract

Pot angaja un paznic cu contract de munca, la un SRL, doar trei ore pe saptamana? Vreau doar sa imi pazeasca un local doar trei ore, sambata, de la ora 22 la 1. Cum trebuie sa procedez? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: costicul , utilizator 14:18, 2 Septembrie 2015
Da,se poate angaja o persoana in conditiile mentionate de dvs.

Se va incheia un c.i.m. cu timp partial - 3 ore/sapt. Repartizarea timpului de munca facandu-se astfel : sambata, intre orele 22.oo - 01.oo.

Din Codul Muncii
Art. 105
(1) Contractul individual de muncă cu timp parţial cuprinde, în afara elementelor prevăzute la art. 17 alin. (2), următoarele:

a) durata muncii şi repartizarea programului de lucru;
b) condiţiile în care se poate modifica programul de lucru;
c) interdicţia de a efectua ore suplimentare, cu excepţia cazurilor de forţă majoră sau pentru alte lucrări urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori înlăturării consecinţelor acestora.
(2) În situaţia în care într-un contract individual de muncă cu timp parţial nu sunt precizate elementele prevăzute la alin. (1), contractul se consideră a fi încheiat pentru normă întreagă.

Art. 106
(1) Salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile.
(2) Drepturile salariale se acorda proportional cu timpul efectiv lucrat, raportat la drepturile stabilite pentru programul normal de lucru.
Multumesc mult
Revin la subiect si va intreb: daca lucreaza sambata si noaptea, ce sporuri li se acorda?
1. Pentru munca in zilele de repaus saptamanal, orele se platesc cu un spor stabilit prin contractul colectiv de munca sau prin contractul individual de munca.

2. Valoarea sporului poate fi stabilita ca o suma fixa sau ca procent. Legislatia muncii nu prevede un cuantum minim sau maxim de acordare a acestui spor.

3. Potrivit Codului Muncii, munca prestata intre orele 22:00 si 6:00 este considerata munca de noapte.
Angajatul de noapte este persoana care efectueaza munca de noapte, dupa caz:
a) salariatul care efectueaza munca de noapte cel putin 3 ore din timpul sau zilnic de lucru;
b) salariatul care efectueaza munca de noapte in proportie de cel putin 30% din timpul sau lunar de lucru.

Salariatii de noapte beneficiaza:
- fie de un spor pentru munca prestata in timpul noptii de 25% din salariul de baza, daca timpul astfel lucrat reprezinta cel putin 3 ore de noapte din timpul normal de lucru.

- fie de program de lucru redus cu o ora fata de durata normala a zilei de munca, pentru zilele in care efectueaza cel putin 3 ore de munca de noapte, fara ca aceasta sa duca la scaderea salariului de baza;


Cu ce salariu il incadrez?

Alte discuții în legătură

Sporul de noapte bogdybal bogdybal Buna ziua, Am o nelămurire fata de sporul de noapte. Lucrez in schimburi, I, II și III. Schimbul III de la ora 00.oo la 08.oo, deci am 6 ore de noapte. ... (vezi toată discuția)
Sporul de noapte dejescuadina71 dejescuadina71 Buna seara lucrez ca agent de securitate in sistem de paza si as dori sa stiu ,sporul de noapte se plateste la salariul actual pe care il am de 975 lei sau la ... (vezi toată discuția)