avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... revin cu o intrebare suplimentara privind cei 12% ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

revin cu o intrebare suplimentara privind cei 12% privind salariul inspectorului asistent

Ce reprezinta acei 12% si de cand se aplica?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:16, 1 Septembrie 2015
Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 83/2014 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul 2015, precum si alte masuri in domeniul cheltuielilor publice
art.1
.....
(5^2) Prin exceptie de la prevederile alin. (1) si (2), autoritatile administratiei publice locale pot stabili o crestere salariala pentru personalul angajat in institutiile publice locale de pana la 12%, daca sunt indeplinite cumulativ urmatoarele conditii:
a) incadrarea cheltuielilor de personal in limita bugetului aprobat;
b) incadrarea cheltuielilor de personal in limita plafonului de cheltuieli de personal repartizat conform prevederilor legale.
....

art.2
...
(6) Prin exceptie de la prevederile art. 1 alin. (1), incepand cu data de 1 august 2015, cuantumul brut al salariilor de baza de care beneficiaza personalul nedidactic din unitatile de invatamant preuniversitar de stat, unitatile conexe ale invatamantului preuniversitar, institutiile de invatamant superior de stat si din bibliotecile centrale universitare se majoreaza cu 12% fata de nivelul acordat pentru luna iulie 2015.
(7) Prin exceptie de la prevederile art. 1 alin. (2), cuantumul sporurilor, indemnizatiilor si al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care nu fac parte, potrivit legii, din salariul de baza de care beneficiaza personalul nedidactic de la alin. (6) se majoreaza cu acelasi procent de 12%, in masura in care personalul isi desfasoara activitatea in aceleasi conditii.
(8) De prevederile alin. (2)-(4) beneficiaza numai personalul didactic si didactic auxiliar incadrat si salarizat potrivit prevederilor Legii nr. 63/2011, cu modificarile ulterioare.


Asadar, se majoreaza cu 12% fata de nivelul acordat pentru luna iulie 2015.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Majorare salarială 12% NataliaK NataliaK Bună ziua, sunt bibliotecar la o instituție superioară de stat mi se majorează salarul cu 12% începând cu luna august? (vezi toată discuția)
Majorare salarii functionari cu 12% ContSters363781 ContSters363781 Salariile de baza se majoreaza la 1.050 lei incapand cu 01.07.2015, si tot cu 1 iulie se majoreaza salariile personalului din cadrul administratiei publice ... (vezi toată discuția)
Legea salarizării unitare aplicată în învățământ bogdananghel2011 bogdananghel2011 Bună ziua, am întrebare legată de aplicarea legii salarizării unitare în învățământul universitar: ART.38 (3) Începând cu data de 1 ianuarie ... (vezi toată discuția)