avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie CCC si revenirea la munca
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie CCC si revenirea la munca

Buna seara! Dupa ce am citit legislatia mi-au ramas cateva lucruri neclare.
1. Daca optez pt CCC de 2 ani si dupa un an hotarasc sa ma intorc la munca pot sa fac asta, sa renunt la indemnizatie si sa cer stimulent de insertie?
2. In cazul CCC de 2 ani, trebuie sa ma intorc la serviciu din ziua urmatoare implinirii varstei de 2 ani de catre copil sau cu o luna mai devreme, adica la 23 de luni?
3. Pot sa primesc banii din indemnizatie si altfel decat in cont bancar?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:49, 2 Septembrie 2015
1. Potrivit OUG 111/2010, persoana care a optat pentru concediul de crestere a copilului in varsta de pana la 2 ani, are dreptul sa primeasca stimulentul de insertie in situatia in care realizeaza venituri supuse impozitarii, dupa implinirea de catre copil a varstei de 1 an, pentru perioada ramasa pana la implinirea de catre acesta a varstei de 2 ani.

2. In acest sens, formulati cerere de incetare a suspendarii c.i.m. si , totodata, dereluare a activitatii.
Cu o copie a deciziei de incetare a suspendarii c.i.m. veti merge la Primarie pentru adepune cererea de acordare a stimulentului de insertie.

3. Daca tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC si refuza sa intre in CCC , atunci durata CCC pentru mama se diminueaza cu o luna de zile, mama revenind la serviciu cu o luna de zile mai devreme.
Ziua în care se va relua activitatea profesională este ziua următoare celei în care copilul împlineşte 1 an si 11 luni.

Daca tatal copilului nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC si refuza sa intre in CCC , atunci durata CCC pentru mama nu se mai diminueaza cu o luna de zile.
Ziua în care se va relua activitatea profesională este ziua următoare celei în care copilul împlineşte 2 ani.

3. Prin posta se poate primi indemnizatia pentru CCC. Altfel spus, v-o poate aduce postasul la adresa de domiciliu.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Septembrie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare loc de muncă la sfârșitul ccc: cum trebuie să procedez? MoniKa Constantin MoniKa Constantin Buna ziua, sunt o mamica in concediu de crestere al copilului pana la implinirea varstei de 2 ani si doresc sa imi schimb locul de munca atunci cand mi se ... (vezi toată discuția)
Inserție copil Nelus1976 Nelus1976 Când trebuie să încep serviciul pentru ă beneficia de inserția ptr cresterea copilului (vezi toată discuția)
Concediu creștere copil Arsenia2018 Arsenia2018 Trebuie să te întorci la serviciu cu 60 zile mai devreme de finalizarea celor 2 ani de concediu creștere copil sau inaintea împlinirii vârstei de 2 ani ... (vezi toată discuția)