avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1324 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sotia are drept de mostenire?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sotia are drept de mostenire?

2 soti, dintre care unul decedat. Acestia au impreuna 3 copii, dintre care unul decedat, dar care are sotie si 2 copii la randul sau.

La mostenirea sotului decedat, vin cei 2 copii si nepotii celui decedat? Sau vine si sotia supravietuitoare a copilului celor 2 soti, decedat impreuna cu nepotii, care sunt majori?

Are si ea ceva de spus in imparteala averii? Asa mi-a spus notarul, ca are.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:11, 3 Septembrie 2015
A zis bine notarul. Are si sotia supravietuitoare drept la mostenire.
Contează cine a decedat primul socrul sau soțul femeii.
Dacă al treilea copil e predecesor celui de a cărui moștenire vorbim, femeii nu ii revine nimic de la socrul sau.
Femeia îl mosteneste pe soțul său de fapt, nu pe socru. Dacă soțul ei a murit după socru, e firesc sa moștenească din ce ar fi moștenit soțul său dacă era în viata.
Dar sotul ei amurit inaintea socrului. Atunci dc a chemat-o notarul? Nu trebuiau chemati doar copii?, Adica nepotii celui care era decedat?
poate are copii minori, altfel nu are de ce.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testamente intre soti micuta miri micuta miri Buna ziua! Am facut eu si sotul meu testamente separate ,pentru ca,in cazul decesului unuia dintre noi,cel ramas in viata sa mosteneasca ... (vezi toată discuția)
Cote mostenitori ana_panait ana_panait Poate cineva stie cum se repartizeaza mostenirea dupa moartea tatalui, intre sotia supravetuitoare si 3 copii. Ce procent de mostenire primeste sotia ... (vezi toată discuția)
Mostenirea legala Cosma Rozalia Cosma Rozalia Care sunt mostenitorii in cazul in care parinti au decedat , in urmatorul caz ? 1. Un fiu decedat , a ramas fiica lui 2. Al doilea fiu decedat , au ramas ... (vezi toată discuția)