avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Incalcarea dreptului de libera alegere a providerului ?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Incalcarea dreptului de libera alegere a providerului ?

Stau într-un bloc, care nu este cablat la internet deşi este la 60 de metrii depărtare de un bloc care are acces la toţi providerii de internet. Deoarece nu există stâlpi în apropiere şi blocurile din apropiere "ancorează" cablurile altor blocuri, pentru ca blocul meu să fie cablat trebuie să primească acceptul unui bloc din apropiere de a "ancora" cablul care ar merge către blocul nostru. Aici intervine o problemă, din 3 blocuri de la care ar fi posibilă cablarea blocului meu, niciun bloc nu este de acord pe motiv că blocul lor este plin de cabluri. Din blocul meu toţi locatarii sunt de accord cu cablarea acestuia. Sunt curios, ce s-ar putea face în această situaţie ?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 20:50, 3 Septembrie 2015
Sa contactati toti providerii mari si sa constatati ca unii au solutii fara a cocota cablurile pe terasa blocurilor vecine.
Corect.
Oferta de servicii de cablu este mare si firmele respective sunt mereu in cautare de clienti, mai ales de blocuri intregi inca necablate sau scari intregi. Firmele serioase nu mai trag de mult cabluri aeriene. Noi avem in asociatie patru firme (doua au fuzionat intre timp) si toate au venit cu cablul pe la subsol sau parter si-au pozat cablurile frumos pe scara de la aprter la ultimul etaj chiar daca au 1-2-10 clienti de fiecare pe acea scara.
Este interesul lor si vor gasi solutii fara sa umblati dumneavoastra, viitori abonati, dupa aprobari, acorduri...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instalare cablu de internet de catre furnizor - contract cu asociatia de proprietari Elvik Elvik Sunt presedintele Asociatiei de Proprietari in blocul in care locuiesc. Am constatat existenta unui cablu aerian de internet instalat de un furnizor local ... (vezi toată discuția)
Providerul [r] ilegalitati NetFan NetFan Salutari, inca din 2008, pe cand [R]a preluat anumite retele de tip cartier, pana in prezent(2012) au cablat diversi beneficiari fara a avea o aprobare din ... (vezi toată discuția)
Asociatia & provider de cablu tv, internet, telefonie ContSters140065 ContSters140065 Buna ziua! Am o intrebare. 1. La cine pot sa ma adresez pentru a intra in posesia contractului incheiat dintre asociatie si RDS/RCS, deoarece acestia ... (vezi toată discuția)