avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Infractiune in alt stat.
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Infractiune in alt stat.

O persoana, roman, care s savarsit infractiuni in alt stat strain, avand domiciliul in tara. Cum se poate afla ce a savarsit in tara respectiva, daca a avut probleme cu legea? Carei autoritati trebuie sa ma adresez pentru a primi un raspuns oficial in acest sens?
A avut probleme cu legea acuma mai multi ani in urma, in Spania. El este roman, cu domiciliul in Romania, dar acuma sta in italia. Este nevoie de catre o ruda de-a sa din Italia sa afle ce probleme a avut el cu legea in afara pentru a folosi acest raspuns intr-un proces ce-l are pe rol in Italia.

Cum se poate afla acest lucru? Care este procedura?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:57, 21 Iulie 2009
Incercati sa obtineti informatia prin intermediul Ambasadei Romaniei din statul respectiv.
Cazierul se pastreaza la locul de domiciliu...
Daca un cetatean roman,cu domiciliul in Romania,a suferit o condamnare in una din tarile comunitati europene,singura modalitate de a fi informat despre acest lucru este prin Ministerul de externe,sau printro reglementare interna a serviciului pasapoarte,unde sunt informati si au acces doar politisti.
In viitor se va avea in vedere si aceasta reglementare,dar abea atunci cind va exista,probabil un cod penal unitar...:-/
Pina la momentul de fata ,condamnarile din spatiul european nu sunt comunicate la formatiunile de cazier...
Cazierul unei persoane se comunica numai persoanei respective.Singura posibilitate este ca organul care instrumenteaza o cauza(indiferent unde) sa solicite relatii in mod oficial in legatura cu persoana in cauza
Adica, in cazul in care o persoana locuieste legal pe teritoriul unui stat, aceasta este in posesia unui permis de sedere sau de munca, fiind astfel inregistrata in statul respectiv. In baza permisului de sedere sau de munca eliberat de statul respectiv, sau in baza C.I. eliberata de autoritatea romanesca, daca persoana se afla intr-o tara europeana, politia poate da detalii cu privire la situatia persoanei in speta. Asadar, din Romania puteti afla situatia unui cetatean roman aflat in strainatate si invers, gratie cooperarii politienesti.
Daca o persoana dintr-un stat membru este condamnata penal in alt stat membru, cel din urma are obligatia sa transmita anumite informatii din cazierul judiciar statului membru UE de origine.

Alte discuții în legătură

"tara de origine" pentru cazierul judiciar? AlexandruC AlexandruC Buna ziua, Va rog frumos daca se poate sa ma ajutati intr\'o problema . Mi s\'a cerut \"cazierul judiciar din tara de origine\" al administratorul unei firme ... (vezi toată discuția)
Instanta competenta in cazul domiciliului necunoscut Dana Drambarean Dana Drambarean Buna, Aveti idee care ar fi instanta competenta daca vreau sa dau in judecata un debitor al carui domiciliu nu il cunosc? Cum pot afla domiciliul unui ... (vezi toată discuția)
Cerere de protectie catre procuror alexandra.a1404 alexandra.a1404 Catre cine trebuie sa faca cerere de protectie , persoana vatamata dintr-un proces penal aflat in cercetare penala la Parchet ? Mentionez ca persoana vatamata ... (vezi toată discuția)