avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... poprire
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

poprire

Salut! un unchi de al meu a contractat un card de cumparaturi, acum ceva timp, pe care nu l-a achitat, incepand sa plateasca de 5 luni incoace cate 100 RON. Destinul a facut ca el sa se imbolnaveasca de cancer si sa se pensioneze(varsta:54 de ani). Fiind pensionat inainte de termn si pe caz de boala ,i se poate pune poprire pe pensia pe care o primeste in valoare de 450 de lei? Va intreb, deoarece ofiterul de credite de la instiutia ce a preluat creanta de la BRD, spune ca i se poate pune poprire pana la 50% din pensia de 450 de lei. Mentionez ca nu are alte bunuri/conturi pe numele sau. Ce se intampla daca dosarul ajunge in instanta/poate ajunge in instanta, care va fi decizia instantei? Multumesc anticipat!!!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:00, 4 Septembrie 2015
se poate pune poprire , insa nicidecum cat i s-a zis, ci pe 1/3 din ce depaseste 1/2 din salariul minim net pe ec.
adica i se poate retine maxim 20.5 lei.
777/2=388.5-450=61.5/3=20.5 lei
poprirea asupra sumei in discutie este diferita de executarea silita instituita asupra aceleiasi sume sau sunt similare?
Poprirea e o formă a executării silite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rate banci neplatite anamariaandrei anamariaandrei Buna ziua Ce poate sa faca o persoana care are un credit pentru un apartament din 2005. Acea persoana, de 4 ani este pensionara pe caz de boala cu o pensie ... (vezi toată discuția)
Rate la firma de recuperare. onela onela In urma decesului tatalui meu a ramas un credit de achitat in valoare de 7000 de lei . Desi mama mea ca mostenitoare a incercat in nenumarate randuri sa ajunga ... (vezi toată discuția)
Oprire pe pensie CristinaFlorinaRadu CristinaFlorinaRadu Buna ziua. Tatal meu a facut acum cativa ani 2 carduri de cumparaturi. Din nefericire pentru ca au fost niste probleme medicale in familie nu a mai putut ... (vezi toată discuția)