avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 339 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale IMPOZITAREA A 2 PROPRIETATI PERSONALE
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

IMPOZITAREA A 2 PROPRIETATI PERSONALE

Buna ziua.
Doresc sa stiu ce impozit platesc pentru apartamentul in care locuiesc si casa parinteasca pe care am cumparat-o cu contract de vanzare cumparare cu uzufruct.Casele se afla in judete diferite.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 15:43, 3 Septembrie 2015
Referitor la problema dumneavoastra, Codul Fiscal prevede urmatoarele:



"ART. 252 Majorarea impozitului datorat de persoanele fizice ce deţin mai multe clădiri

(1) Persoanele fizice care au în proprietate două sau mai multe clădiri datorează un impozit pe clădiri, majorat după cum urmează:

a) cu 65% pentru prima clădire în afara celei de la adresa de domiciliu;

b) cu 150% pentru a doua clădire în afara celei de la adresa de domiciliu;

c) cu 300% pentru a treia clădire şi următoarele în afara celei de la adresa de domiciliu.

(2) Nu intră sub incidenţa alin. (1) persoanele fizice care deţin în proprietate clădiri dobândite prin succesiune legală.

(3) În cazul deţinerii a două sau mai multe clădiri în afara celei de la adresa de domiciliu, impozitul majorat se determină în funcţie de ordinea în care proprietăţile au fost dobândite, aşa cum rezultă din documentele ce atestă calitatea de proprietar.

(4) Persoanele fizice prevăzute la alin. (1) au obligaţia să depună o declaraţie specială la compartimentele de specialitate ale autorităţilor administraţiei publice locale în raza cărora îşi au domiciliul, precum şi la cele în raza cărora sunt situate celelalte clădiri ale acestora. Modelul declaraţiei speciale va fi cel prevăzut prin norme metodologice aprobate prin hotărâre a Guvernului."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe a doua cladire aflata in proprietate adipir adipir Cum se calculeza impozitul anual pe cladiri, in urma noii legislatii ,prin impozitarea celei de-a doua locuinte aflata in proprietate. Daca se poate sa ... (vezi toată discuția)
Impozit pe locuinta forgi forgi daca detii mai multe imobile cum se stabileste si cine stabileste care este prima, a doua, a treia, samd, locuinta? (vezi toată discuția)
Ce impozite platim daca detinem mai multe propietati andreeadascalu andreeadascalu o cunostinta care munceste in afara , doreste sa achizitioneze mai multe apartamente , spre a le inchiria , adica 3,4 apartamente , cat impozit sau mai bine ... (vezi toată discuția)