cristian_55 a scris:
Ce fac in continuare, pentru ca sunt somat de o banca la care am un card de cumparaturi. Eu bani am depus mai mult decat era necesar, dar sunt blocati ( nu se pot opera)?
Parerea mea este ca daca poprirea a fost insituita pe cardul de cumparaturi ( card credit) acest lucru este prohibit conform NCPC , art. 781 alin.5 pct b ( " Nu sunt supuse popririi: sumele reprezentand credite nerambursabile ORI finantari primite de la institutii sau organizatii nationale si internationale pt derularea unor programe ori proiecte", zic ca ati putea fi sub incidenta lor. Daca este asa puteti merge la executor sa cereti ridicarea popririi de pe acel cont si restituirea sumelor pooprite.
Eu interpretez astfel: finantari ( exista) de la instituii sau organizatii nat si internat ( nu spune de ce fel, banca este o institutie publica nat sau internat) pt derularea unor programe ori proiecte ( nu spune ca proiecte ale debitorului sau derularea programelor bancii, astfel ca puteit invoca derularea programului prin care ati luat creditul pe cardul de cumparaturi)
Ce ziceti de ideea mea?
Alti colegi ce zic??