avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire pe conturi
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire pe conturi

Buna ziua,
Mi-a fost instituita poprire pe conturi pentru niste presupuse amenzi de circulatie. Am consultat codul civil.... si am facut contestatie la executare silita. Ulterior am verificat daca a fost inregistrata pe site-ul judecatoriei, am luat nr de dosar atribuit, ce fac in continuare? Pe perioada judecarii nu trebuie sa se desfinteze poprirea? Cine ma poate ajuta?
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 08:44, 16 Septembrie 2015
Ce fac in continuare? Este cineva in masura sa-mi ofere sfaturi, nu critici!
cristian_55 a scris:

Ce fac in continuare, pentru ca sunt somat de o banca la care am un card de cumparaturi. Eu bani am depus mai mult decat era necesar, dar sunt blocati ( nu se pot opera)?



Parerea mea este ca daca poprirea a fost insituita pe cardul de cumparaturi ( card credit) acest lucru este prohibit conform NCPC , art. 781 alin.5 pct b ( " Nu sunt supuse popririi: sumele reprezentand credite nerambursabile ORI finantari primite de la institutii sau organizatii nationale si internationale pt derularea unor programe ori proiecte", zic ca ati putea fi sub incidenta lor. Daca este asa puteti merge la executor sa cereti ridicarea popririi de pe acel cont si restituirea sumelor pooprite.
Eu interpretez astfel: finantari ( exista) de la instituii sau organizatii nat si internat ( nu spune de ce fel, banca este o institutie publica nat sau internat) pt derularea unor programe ori proiecte ( nu spune ca proiecte ale debitorului sau derularea programelor bancii, astfel ca puteit invoca derularea programului prin care ati luat creditul pe cardul de cumparaturi)

Ce ziceti de ideea mea?

Alti colegi ce zic??
Complet falsă alegația


Parerea mea este ca daca poprirea a fost insituita pe cardul de cumparaturi ( card credit) acest lucru este prohibit conform NCPC , art. 781 alin.5 pct b



Articolul de lege respectiv se referă la credite APIA, proiecte POSDRU, etc, nu la creditele persoanelor fizice luate de la bănci.

Nu contrazic, dar legitim intreb de unde este aceasta siguranta. Intreb pt a stii pe viitor
Dintr-o interpretare teleologică corectă a textului de lege respectiv. Băncile nu sunt Instituții publice, ci, în viziunea ICCJ, Instituții de interes public. Este cu totul altceva.
De asemenea, o interpretare sistemică v-ar putea ajuta. În vechiul cod de procedură civilă lipsea cuvântul naționale. Este doar multitudinea de argumente ce ar putea fi aduse, dar nu suntem aici ca să dăm lecții de drept ci sfaturi utile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme bancare kuykpopyk kuykpopyk Am 2 credite neplatite si din 18.12.2013 mi s-au pus poprire executorie pe toate conturile. Am vorbit cu domnul executor si el a zis ca imi poate retine ... (vezi toată discuția)
Cursuri calificare subventionate.conturi blocate Elizar68 Elizar68 Buna ziua, am si eu o intrebare.Daca urmez niste cursuri de calificare la sfarsitul carora primesc subventie si am conturile bancare blocate, aceasta subventie ... (vezi toată discuția)
Incalcarea normelor noului cod de procedura civila de catre banca user43 user43 Sunt pensionar si am fost executat silit ptr un credit de nevoi personale. Executorul nu a transmis adresa de instituire a popririi catre Casa de pensii, ... (vezi toată discuția)