avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Acte necesare dupa ce am cumparat o firma?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Acte necesare dupa ce am cumparat o firma?

Buna ziua!Am cumparat o firma(cu asoiat unic=administrator unic)si fara datorii,cu toate situatiile depuse.Ce acte trebuie sa depun si unde pt a fi eu numita asociat unic si adminitrator?Ce trebuie sa mai fac pt a fi absolut totul legal?multumesc anticipat
Ultima modificare: Vineri, 4 Septembrie 2015
Angela Cerdeanu, Consultant resurse umane
Cel mai recent răspuns: Iulia Blaja , Avocat 16:21, 4 Septembrie 2015
Buna ziua!
Trebuie intocmite o serie de acte: contractul de cesiune de parti sociale, hotararea AGA, actul constitutiv actualizat. Acestea sunt valabile sub semnatura privata.
De la notar, noul asociat unic si administrator trebuie sa obtina un specimen de semnatura si o declaratie pe proprie raspundere ca indeplineste conditiile prevazute de lege pentru exercitarea acestor calitati.
Pentru redactarea actelor va puteti adresa biroului specializat de la registrul comertului, unui avocat sau notarului.
Toate aceste acte se depun la oficiul registrului comertului de la sediul social al firmei. Procedura dureaza 3 zile.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare de asociat rotaru mihaela rotaru mihaela Vreau sa preiau o firma si ma intereseaza ce documente trebuiesc intocmite!Va multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale ioanaleanca ioanaleanca Buna ziua, as dori o informatie in legatura cu cesiunea de parti sociale. Am o societate care are un asociat unic, acesta vrea sa cedeze toate partile sociale ... (vezi toată discuția)
Renuntare la firma... bogdyban bogdyban Buna ziua, Sunt patronul unei firme, am calitatea de administrator si asociat unic si doresc sa cedez firma unui membru din familie dorind sa nu mai am nici ... (vezi toată discuția)