avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Dosar Penal pentru punere la dispozitie de opere ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Dosar Penal pentru punere la dispozitie de opere protejate

Buna Ziua !

Acum cativa ani am creat un website de filme online. Pe website (server) de la bun inceput au fost incarcate doar pozele si textul filmelor iar ca si Player era pus cu cod embed (gen Youtube) filme de pe alte site-uri de socializare precum VK.com.

Practic pe website (server) nu aveam urcate nici un fel de materiale care sa incalce drepturile de autor iar legat de player-ul care continea filmul era un fel de share fiind pus cu cod embed pe website.

Dupa cativa ani de activitate in care sumele de bani produse au fost mici am primit o citatie cum ca as fi cercetat.

Sunt chemat in calitate de faptuitor in cauza privind savarsirea infractiunii de punere la dispozitia publicului de opere, fara acordul titularilor, fapte prev. si ped de art. 139, ind.8, din legea nr.8 /1996 modificata prin legea 187/2012.

Sa ma astept la ceva grav ? :O

Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 22:43, 23 Octombrie 2015
Nu stiu precis ce va urma, in orice caz puteti motiva ca nu dvs. ati pus la dispozitia publicului, ci au facut-o terte persoane, cu care nu aveti nicio legatura.
Am declarat asta mai ales ca aveam iframe-uri si nu continut.

In Europa este legal sa adaugi iframe-uri catre alte site-uri chiar daca acest continut este ilegal.
Este lege data de Curtea Europeana pentru ca au fost cazuri asemanatoare si nu se poate interpreta ca distribuire insa la noi legea este interpretata diferit.

In cazul meu s-a trecut la punerea sub sechestru a domeniilor. In rest nu am mai aflat nimic.

Toti avocatii cu care am luat legatura mi-au spus ca este un caz ce ar trebui plasat si ca ar fi ilegal ca acesta sa fie trimis in instanta.


A mai fost un caz identic cu cel al meu in SUA acum 2 ani cand la fel au considerat ca era un caz de piraterie insa site-ul respectiv tot la fel folosea frame-uri catre alte site-uri.

Google si Facebook au venit in sprijinul celui acuzat pentru ca si ei folosesc frame-uri si nu isi pot asuma intreaga raspundere pentru continutul afisat pe paginile tertilor.

Vedem pe parcurs ce se intampla :)
Ultima modificare: Miercuri, 7 Octombrie 2015
pescaruionut, utilizator
In aceiasi oala am picat si eu ca si tine. Am avut un site de filme online am primit aceiasi citatie ca si tine, m-am prezentat la parchetul general la camera 313 impreuna cu avocatul meu si mi-am rezervat dreptul de a nu da nici o declaratie intre timp avocatul meu a solicitat dosarul meu pentru a vedea ce dovezi concrete mi se aduc.

lasa-mi o adresa pe PM sa discutam mai amanuntit. as fi interesat tu ce anume ai facut mai exact. Astept sa ma contactezi.
Ca sa fie clar: linkurile la crackuri sunt in mod clar ilegale, iar oferirea de filme spre vizionare/descarcare cu incalcarea drepturilor de autor este ilegala, insa la ea se pune problema cine este vinovatul: cel care a pus filmele pe internet sau cel care ofera linkuri catre ele? Nu stiu daca e foarte clar rezolvata problema din urma in jurisprudenta romaneasca si europeana.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este legala o astfel de aplicatie android? ionutmihai05 ionutmihai05 Buna seara. Am o intrebare la care sper ca ii voi gasi raspunsul cu ajutorul dumneavoastra. Eu sunt dezvoltator de aplicatii Android (incepator, ce-i drept) ... (vezi toată discuția)
Licenta pentru site-uri postate pe server in alt stat antonita antonita - e o companie de \\"persoanei afiliate\\"in Romania - care are site-uri pe un server in alt stat - scris in alta limba decat romaneste -si penru persoane ... (vezi toată discuția)
Legalitatea vizionarilor de filme online alex25121985 alex25121985 Am o simpla intrebare: exista site-uri (ex. megavideo), care ofera posibilitatea non-membrilor (celor care nu sunt inregistrati) sa vizioneze filme seriale ... (vezi toată discuția)